fbpx
NaslovnicaCrna GoraBrajović: Trinaesti jul sažetak crnogorskih pobjeda

Brajović: Trinaesti jul sažetak crnogorskih pobjeda

Podgorica, (MINA) – Trinaesti jul je istorijski simbol otpora i slobode i sažetak pobjeda i uspjeha Crne Gore, poručio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović.

On je, povodom 13 jula – Dana državnosti Crne Gore, rekao da taj dan ne simbolizuje i ne slavi samo proglašenje države na Berlinskom kongresu 1878. i antifašistički ustanak 1941.

„Trinaesti jul objedinjuje najbolje tekovine naših predaka i uspjehe savremene Crne Gore. A prije svega slobodu kao najvažniji preduslov za razvoj moderne države“, poručio je Brajović.

Crna Gora se, kako je kazao, od tih istorijskih datuma do danas, željom, hrabrošću, mudrošću junaka u ratu i miru, izborila za prosvijećenost umjesto dogme, jednaka prava umjesto diskriminacije, svima dostupno zdravstvo, obrazovanje, ubrzani ekonomski napredak umjesto zaostale privrede.

„Izborili smo se za moderne institucije na evropskom putu. Crna Gora je izgrađena, a razgranatom infrastrukturom svaki njen kutak sve je dostupniji za život, investiranje i razvoj“, naveo je Brajović.

On je rekao da veliki zajednički zdravstveni izazov – borba sa koronavirusom, pokazuje da država i njene institucije ozbiljno, temeljno i odgovorno brinu o javnom zdravlju, ekonomskoj stabilnosti i svakom građaninu.

„Uvjeren sam da oni dobronamjerni i u ovoj oblasti prepoznaju očekivani kontinuitet dosljedne i perspektivne državne politike“, zaključio je Brajović.

Najčitanije