fbpx
NaslovnicaCrna GoraBrajović: Prihvatljiv dijalog samo kad je u pitanju primjena Zakona

Brajović: Prihvatljiv dijalog samo kad je u pitanju primjena Zakona

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Skupštine Ivan Brajović kazao je da je apsolutno prihvatljiv dijalog samo kad je u pitanju primjena, a ne promjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

„Povodom pregovora ekspertskih timova Vlade i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori o spornim pitanjima Zakona o slobodi vjeroispovijesti, ponovio sam lični stav, kao i stav Socijaldemokrata (SD) vezano za Zakon o slobodi vjeroispovijesti“, naveo je Brajović.

Taj stav, kako je kazao, nepromijenjen je od perioda pripreme i donošenja tog Zakona većinom glasova poslanika u decembru prošle godine.

„Za mene kao predsjednika Skupštine i SD-a podršku ima i apsolutno je prihvatljiv dijalog samo kad je u pitanju primjena, a ne promjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Stav u vezi sa tim je jasan, principijelan i dosljedan“, rekao je Brajović.

On je pozvao kolege poslanike da razmisle šta je njihov mandat.

„Naš mandat je da čuvamo ime Crne Gore, državu i njenu ponosnu istoriju i štitimo sve crnogorske građane. Zato je ovaj parlament usvojio taj Zakon kojim se garantuju jednaka prava i slobode svim vjerskim zajednicama“, kazao je Brajović.

Kako je naveo, o korišćenju državne imovine odlučuje samo i isključivo država Crna Gora i sva kulturna baština mora da bude svima na raspolaganju, u skladu sa pozitivnim propisima.

„Zakoni se donose da se poštuju i primjenjuju. I što se SD-a tiče, sa tim nema pogađanja“, zaključio je Brajović.

Najčitanije