fbpx
NaslovnicaCrna GoraBošnjačka zastava simbol identiteta koji podstiče na jedinstvo

Bošnjačka zastava simbol identiteta koji podstiče na jedinstvo

Podgorica, (MINA) – Bošnjačka zastava je simbol identiteta koji određuje, izdvaja, definiše, čuva i podstiče Bošnjake na jedinstvo, gajeći uporedo dobre odnose sa drugim narodima, saopšteno je iz Bošnjačke stranke (BS).

Iz te partije su čestitali 11. maj – Dan bošnjačke nacionalne zastave, navodeći da je to jedan od najvećih nacionalnih praznika za Bošnjake u Crnoj Gori i svim državama u kojima oni žive.

„Ponosni smo na činjenicu da nekada osporavana bošnjačka nacionalna zastava danas predstavlja nezaobilazan i važan ukras i obilježje na svim nacionalnim i državnim institucijama u gradovima gdje žive pripadnici bošnjačkog naroda”, kaže su u saopštenju.

BS je, kako su naveli, svojim djelovanjem u prethodnih 17 godina postojanja dao veliki doprinos u pogledu afirmacije, promocije i poštovanja bošnjačke zastave u Crnoj Gori.

Iz te partije su rekli da se, poštujući tradiciju, istoriju i običaje, nacionalna bošnjačka zastava vijori i prilikom kulturno-umjetničkih manifestacija, blagdana i porodičnih svečanosti.

“Bošnjačka zastava je simbol identiteta koji određuje, izdvaja, definiše, čuva i podstiče Bošnjake na jedinstvo, gajeći uporedo dobre odnose sa drugim narodima”, navodi se u saopštenju.

Dan bošnjačke nacionalne zastave obilježava se 11. maja, shodno odluci Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Crnoj Gori i predstavlja nacionalni praznik Bošnjaka gdje god da žive.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

institut simo milosevic

Rakčević spreman da državi proda akcije Instituta Igalo za pet miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Privrednik Žarko Rakčević, koji je i jedan od manjinskih akcionara Instituta...