fbpx
NaslovnicaCrna GoraBošković: Prijava još jedan cirkus Abazovića

Bošković: Prijava još jedan cirkus Abazovića

Podgorica, (MINA) – Krivična prijava protiv više bivših visokih funkcionera, podnijeta Specijalnom državnom tužilaštvu, još jedna je predstava premijera Dritana Abazovića, i za nju nema nikakvog osnova, kazao je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Bošković.

Abazović je rekao da je podnio krivičnu prijavu protiv više funckionera zbog sumnje da su pričinili višemilionsku štetu budžetu.

Bošković je naveo da se, kao predsjednik stambene komisije, pri odlučivanju uvijek vodio u skladu sa zakonima i prema dostavljenoj dokumentaciji institucija koje su tražile stambene kredite za zaposlene i odlukama vlade.

„Nema nikakvog osnova za krivičnu prijavu“, kazao je Bošković.

Kako je rekao, jedna takva je već odbačena kao neosnovana.

„Još jedna predstava sezonskog premijera poznatog po obmanama i onoj lažeš kao Dritan“, kazao je Bošković.

On je naveo da će Abazović dobiti kontra krivičnu prijavu, za lažno prijavljivanje.

Bošković je rekao da nikada nije tražio, niti dobijao stan ili stambeni kredit od države.

„Lično sam odlučivao savjesno i zakonito, tamo gdje sam učestvovao u odlučivanju, a sa mnom i moje koleginice i kolege iz komisije“, poručio je Bošković.

On je naveo da je po zataškavanju i uništavanju dokaza prepoznat upravo Abazović.

Bošković je kazao da Abazović lažno optužuje da bi prije izbora pokušao skinuti hipoteku svih nepočinstava i nezakonitosti svog kratkotrajnog mandata sa osumnjičenim saradnicima.

„Davljenik kojem kad prifali pojas za spasavanje, aktivira ono čime manipuliše – u ovom slučaju stambenim kreditima“, navodi se u saopštenju.

Bošković je rekao da je „samoproglašeni borac za pravdu, onu u kojoj štiti svoje švercere ili sklone mitu“, imao kad dosad da prijavi ako je bilo šta bilo nezakonito, ali nije.

„Za još jedan cirkus, poput marketinga “paljenja cigareta” – dok kamioni izlaze na crno tržište za višemilionsku štetu države, čekao je da galami u prazno dva dana pred izbore“, kaže se u saopštenju.

Bošković je rekao da Abazović uzalud pokušava da prikrije svoja i nedjela svojih osumnjičenih saradnika.

„Čudo je bumerang – sve što je pričao o meni na ličnoj ravni i mržnji, jer me ne može ućutkati, vratilo se, što je mnogo važnije, kroz institucije i onako kako jeste – osumnjičene visoke funkcionere URA-e“, naveo je Bošković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije