fbpx
NaslovnicaCrna GoraBošković: Nadam se da će Crna Gora ostati posvećena evroatlantskim principima

Bošković: Nadam se da će Crna Gora ostati posvećena evroatlantskim principima

Podgorica, (MINA) – Ministar odbrane Predrag Bošković kazao je da se, na kraju svog mandata, nada da će Crna Gora i u narednom periodu ostati u potpunosti posvećena vrijednostima evroatlantskih integracija.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Bošković je to rekao tokom drugog dana sastanka Sjevernoatlantskog savjeta, na kojem učestvuju ministri odbrane 30 zemalja.

On je kazao da je Crna Gora, kao pouzdan partner NATO-a, dala svoj doprinos u borbi protiv pandemije COVID19, ali i unutar Crne Gore i kroz misije i operacije u kojima je učestvovala u prethodnom periodu, kao neodvojivi dio Alijanse.

„Činjenica je da Crna Gora apsolutno nijednu misiju, kao ni operaciju nije dovela u pitanje zbog ove pandemije“, istakao je Bošković.

On je dodao da Crna Gora, svjesna značaja važnosti projektovanja stabilnosti, nastavlja da daje aktivan doprinos očuvanju globalnog mira kroz upućivanje pripadnika u međunarodne misije i operacije.

Bošković je podsjetio da crnogorski vojnici uspješno obavljaju svoje zadatke u okviru Multinacionalne borbene grupe u Letoniji, kao i da se tokom decembra očekuje upućivanje pete rotacije, čime Crna Gora nastavlja da doprinosi ojačanom prisustvu na istoku (eFP).

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Bošković je tokom sastanka iskoristio priliku da se zahvali kolegama na sadržajnoj i kvalitetnoj saradnji, kao i na podršci saveznica tokom prvih godina članstva Crne Gore u NATO-u.

On je rekao da, na kraju svog mandata kao ministra odbrane, želi da zahvali pripadnicima Vojske za sve što su u prethodnom periodu učinili, kako bi Crna Gora bila prepoznata kao jedna od pouzdanih članica Alijanse.

„Uz nadanje i želju da Crna Gora i u narednom periodu ostane u potpunosti posvećena vrijednostima evroatlantskih integracija i svega onoga što našu zemlju svrstava u red 30 najrazvijenijih demokratija u svijetu“, zaključio je Bošković.

Najčitanije