fbpx
NaslovnicaCrna GoraBorovinić Bojović: Gradonačelnik će biti iz Pokreta Evropa sad

Borovinić Bojović: Gradonačelnik će biti iz Pokreta Evropa sad

Podgorica, (MINA) – Mjesto gradonačelnika Glavnog grada i dalje pripada Pokretu Evropa sad (PES) i tu funkciju trebalo bi da obavlja neko ko je visoko pozicioniran u toj partiji, kazala je nositeljka liste Za budućnost Podgorice, Jelena Borovinić Bojović.

Ona je, u emisiji “Dobro jutro Crna Goro” na Televiziji Crne Gore, rekla da očekuje da PES uskoro predloži ime novog gradonačelnika.

Borovinić Bojović je navela da je nova većina imala više sastanaka sa jedinstvenom porukom da će imati skladnu vlast u Glavnom gradu.

Prema njenim riječima, nastavljaju se dogovori oko formiranja vlasti.

“Što se tiče koalicije, mi nemamo nikakvih problema, dogovori se nastavljaju”, dodala je Borovinić Bojović, prenosi portal RTCG.

Ona je podsjetila da je kandidat za gradonačelnika Podgorice Jakov Milatović u međuvremenu postao kandidat za predsjednika države.

“Postoje i prakse da gradonačelnik može da bude i sa neke druge liste. Međutim, ono što je sada činjenica jeste da mjesto gradonačelnika pripada PES-u, mjesto predsjednika Skupštine Glavnog grada Demokratskom frontu”, navela je Borovinić Bojović.

Vasilije Čarapić iz PES-a kazao je da će koalicione partnere na prvom narednom sastanku obavijestiti o tome koga predlažu za gradonačelnika umjesto Milatovića.

“Mislim da će to biti prihvatljivo za sve”, rekao je Čarapić i dodao da su im u ovom trenutku predsjednički izboru u fokusu.

Luka Rakčević iz Građanskog pokreta URA kazao je da predsjednik Skupštine Glavnog grada Đorđe Suhih, nakon objavljivana rezultata izbora u Službenim listu, ima rok od 15 dana da sazove konstitutivnu sjednicu lokalnog parlamenta.

“Krajem ove sedmice odluka će biti objavljena u Službenom listu i već narednog ponedjeljka on može da zakaže sjednicu Skupštine Glavnog grada, na kojoj bismo birali predsjednika Skupštine, gradonačelnika, njegove zamjenike”, rekao je Rakčević.

Danilo Šaranović iz Demokratske Crne Gore naveo je da očekuje da konstitutiva sjednica Skupštine Glavnog grada bude zakazana za sredinu aprila.

On je kazao da u pregovaračkom procesu nove većine nije bilo poteškoća i da je mjesto gradonačelnika pripalo PES-u.

“Uvažavamo okolnosti koje su se desile. Mi ćemo dati snažnu podršku Milatoviću i on će biti predsjednik Crne Gore. Međutim, novi gradonačelnik treba da bude neko ko će biti podjednako blizak svakom građaninu”, poručio je Šaranović.

Najčitanije