fbpx
NaslovnicaCrna GoraBolnica u Pljevljima dobila skener vrijedan 242 hiljade EUR

Bolnica u Pljevljima dobila skener vrijedan 242 hiljade EUR

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo zdravlja je, u saradnji sa Rudnikom uglja Pljevlja, obezbijedilo plevaljskoj Opštoj bolnici skener vrijedan 242 hiljade EUR.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović kazala je da je kupovina skenera obezbijeđena u rekordnom roku, nakon što je Opšta bolnica ranije ostala bez tog aparata.

“Ukupna vrijednost skenera iznosi 242 hiljade EUR od čega je najveći dio sredstava obezbijeđen iz budžeta, a 85 hiljada EUR je obezbijeđeno iz donacije Rudnika Pljevlja”, rekla je Borovinić Bojović tokom posjete bolnici.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, ona je kazala da je riječ o izuzetno važnoj dijagnostičkoj proceduri koja predstavlja zlatni standard u blagovremenoj prevenciji i liječenju veoma teških pacijenata i oboljenja.

“Ovaj skener nije važan samo za bolnicu u Pljevljima, već i za šire područje, imajući u vidu da se stanovništvo iz okolnih naselja, a i sa Žabljaka, snima i dijagnostikuje u Opštoj bolnici Pljevlja”, navela je Borovinić Bojović.

Direktor bolnice Saša Grbović kazao je da je aparat u bolnici od 1. januara.

On je kazao da su se do sada radila snimanja hitnih i bolničkih pacijenata, kao i da se, od prije nekoliko dana, radi dijagnostika pacijenata Doma zdravlja.

“Mi sada imamo moderan, 64-slajsni skener koji je jedan od najboljih u državi. To znači da ćemo moći da radimo veći broj pregleda nego do sada”, rekao je Grbović.

On je naveo da je Opšta bolnica Pljevlja, u posljednjih godinu, dobila oko pola miliona EUR donacija od kojih je, između ostalog, obezbijeđen digitalni rendgen aparat i centralni kiseonik.

“Posebno bih zahvalio ministarki i svim direktorima bolnica sa kojima smo imali izuzetnu saradnju i koji su nam pomogli da prebrodimo ovaj period uslovljen zdravstvenom krizom”, poručio je Grbović.

Iz Ministarstva zdravlja najavili su da će Borovinić Bojović narednih dana posjetiti Opštu bolnicu u Bijelom Polju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije