fbpx
NaslovnicaCrna GoraBirališta u Crnoj Gori otvorena na vrijeme

Birališta u Crnoj Gori otvorena na vrijeme

Podgorica, (MINA) – Biračka mjesta u Crnoj Gori otvorena su na vrijeme, izuzev jednog u Pljevljima, kazao je predsjednik Državne izborne komisije (DIK) Aleksa Ivanović.

“Prema informacijama dobijenim od opštinskih izbornih komisija (OIK), biračka mjesta su otvorena na vrijeme izuzev biračkog mjesta broj 29. Osnovna škola “Ilino brdo” u Pljevljima”, naveo je Ivanović.

On je na prvoj konferenciji za novinare DIK-a kazao da to biračko mjesto nije otvoreno do osam sati zbog postojanja propagandnog materijala na udaljenosti manjoj od 100 metara od biračkog mjesta.

OIK Pljevlja, kako je rekao, radi na rješavanju tog pitanja, a glasanje na tom biračkom mjestu, shodno proceduri, biće produženo, prenosi portal RTCG.

Ivanović je naveo da je Operativna soba DIK-a primila nekoliko poziva od biračkih odbora za rešavanje problema sa štampačem na uređaju za elektronsku identifikaciju birača.

“Problemi se rešavaju u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i OIK. Na biračkim mjestima gdje nije moguće riješiti problem shodno proceduri, birački odbori će preći na vizuelnu identifikaciju birača”, kazao je Ivanović.

On je pozvao sve birače u Crnoj Gori da u mirnoj atmosferi, strpljivo izraze svoje političko opredjeljenje.

Najčitanije

HE Piva danas obilježava 48 godina rada

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Hidroelektrana (HE) Piva 48. godišnjicu postojanja i uspješnog rada dočekuje u...