fbpx
NaslovnicaCrna GoraBilčik: Nema napretka sa snagama bliskim Moskvi

Bilčik: Nema napretka sa snagama bliskim Moskvi

Podgorica, (MINA) – Vlada koju bi vodile političke snage blisko povezane s Moskvom, ne može Crnoj Gori donijeti napredak u pristupanju Evropskoj uniji (EU), poručio je šef delegacije Evropskog parlamenta za Crnu Goru Vladimir Bilčik.

On je saopštio u utorak da je sastanak Parlamentarnog odbora EU i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje otkazan zbog usvajanja izmjena Zakona o predsjedniku.

“Vlada koja bi mogla nastati na temelju odluka koje su zaobišle evropska načela i hitno mišljenje Venecijanske komisije, a koju bi mogle voditi političke snage blisko povezane s Moskvom, ne može Crnoj Gori donijeti napredak u pristupanju EU”, kazao je Bilčik.

Bilčik je u izjavi “Vijestima” rekao da je usvajanje izmjena Zakona o predsjedniku od vladajuće većine od 41poslanika, direktan izazov dugogodišnjim evropskim ambicijama Crne Gore, uključujući poštovanje ustavnosti i principa vladavine prava.

”Glasanje od ponedjeljka prijeti procesu pristupanja Crne Gore EU i rizikuje da gurne Crnu Goru u dugotrajnu političku krizu i ustavni haos”, rekao je on.

Bilčik je ocijenio da lideri iz cijelog političkog spektra treba da rade na dugogodišnjoj predanosti Crne Gore članstvu u EU, ubrzanju reformi EU integracija i ispunjavanju očekivanja ogromne većine građana Crne Gore koji podržavaju budućnost svoje zemlje u EU.

“U posljednjih pet godina nijedno pregovaračko poglavlje nije zatvoreno”, naglasio je Blčik.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...