fbpx
NaslovnicaCrna GoraBezbjednosna situacija u Crnoj Gori stabilna i mirna

Bezbjednosna situacija u Crnoj Gori stabilna i mirna

Podgorica, (MINA) – Bezbjednosna situacija u Crnoj Gori je redovna, stabilna i mirna, zaključeno je na sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

Kako je saopšteno iz Vlade, na sjednici Vijeća, kojom je predsjedavao premijer Zdravko Krivokapić, sveobuhvatno je analizirana aktuelna bezbjednosna situacija.

“Predstavnici obavještajno-bezbjednosnog sektora upoznali su Vijeće za nacionalnu bezbjednost sa procjenama bezbjednosnih rizika, u odnosu na najavljena javna okupljanja”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Vijeće za nacionalnu bezbjednost donijelo zaključak da organi obavještajno-bezbjednosnog sektora intenziviraju aktivnosti iz djelokruga njihovog rada, povodom najavljenih javnih okupljanja.

“Vijeće za nacionalnu bezbjednost će u narednom periodu intenzivno pratiti procjene rizika iz djelokruga rada obavještajno-bezbjednosnog sektora i na osnovu toga donositi smjernice i zaključke”, rekli su iz Vlade.

Iz Vijeća su apelovali na sve aktere društveno-političke i medijske scene u Crnoj Gori da doprinesu smirivanju tenzija, u kontekstu najavljenih javnih okupljanja.

“Sjednici su prisustvovali potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ministri unutrašnjih poslova i odbrane, Sergej Sekulović i Olivera Injac, direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić i predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević”, dodaje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije