fbpx
NaslovnicaCrna GoraBesplatnim letom u Beograd otputovalo 116 crnogorskih studenata

Besplatnim letom u Beograd otputovalo 116 crnogorskih studenata

Podgorica, (MINA) – Besplatnim letom crnogorske nacionalne aviokompanije Montenegro Airlines, danas je u Beograd otputovalo 116 crnogorskih studenata, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Rukovodilac Operativnog štaba za sprovođenje aktivnosti u vezi sa povratkom crnogorskih državljana, Dragan Pejanović, kazao je da su u saradnji sa Ministarstvom prosvjete organizovali besplatan transfer studenata do Beograda, u skladu sa njihovim obavezama na fakultetima u Srbiji.

On je istakao da je za odlazak u Srbiju prijavljeno oko 300 studenata, i za sjutra najavio još jedan let Montenegro Airlinesa kojim će još 116 studenata otputovati za Beograd.

Pejanović je podsjetio da je današnji let četvrti besplatni let Montenegro Airlinesa za Beograd od formiranja Operativnog štaba, kojim su se prevozili građani Crne Gore, ali i stranci.

To, kako je naveo, potvrđuje posvećenost Vlade povratku crnogorskih državljana iz inostranstva.

„Prioritet su svakako i crnogorski studenti koji su nosioci budućeg demokratskog i ekonomskog razvoja i prosperiteta Crne Gore“, istakao je Pejanović.

On je, kako je saopšteno iz MUP-a, studentima poželio srećan put i uspješan nastavak školovanja, uz želju da ostanu dostojni reprezenti onog najboljeg što Crna Gora ima i čime se ponosno može pohvaliti.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...