fbpx
NaslovnicaCrna GoraBedem fest u Nikšiću uz rigorozno poštovanje mjera

Bedem fest u Nikšiću uz rigorozno poštovanje mjera

Nikšić, (MINA) – Muzička manifestacija Bedem fest, koja je prva ozvaničila festivalska dešavanja u Nikšiću, završena je sinoć na drevnoj gradskoj tvrđavi bez očekivanog nastupa jedne od zvijezda večeri Senide.

Regionalno prepoznatljivi Bedem fest kapiju publici otvorio je za samo jedno veče, umjesto tri kako je to bilo uobičajeno tokom 12 godina trajanja.

Bedem fest obilježile su rigorozne kontrole sanitarne inspekcije prilikom ulaska na festival, kratko vrijeme najave događaja, kao i znatno slabiji odziv publike od dozvoljenog broja posjetilaca.

Publika, uglavnom, nije ispoštovala raniji poziv organizatora da dođe dva sata prije početka festivala, pa se moralo čekati da se na platou ispred tvrđave odradi testiranje na koronavirus, jer sanitarna inspekcija nije dozvolila ulazak bez dokaza o vakcinaciji ili važećeg testa, što je uslovilo kašnjenje početka nastupa.

Festivalsko izdanje otvorila je regionalno prepoznatljiva pjevačica sevdalinki Amira Medunjanin, koja je ljepotom glasa ispunila drevne zidine.

Medunjanin je prvi put na Bedem festu, kako je kazala nakon nastupa, a sa gradske Tvrđave nosi pozitivne emocije, jer je ”vrijedjelo doći”.

”Prekrasan je i prostor i žao mi je što prije nijesam dolazila. Bedem fest za svu publiku ima ponešto, što je veoma interesantno i toga nema baš često, zbog čega sam zahvalna organizatorima na pozivu”, rekla je Amira.

Za nju je, kako se povjerila, dolazak na Bedem i na svaki koncert praznik nakon situacije zbog koronavirusa, jer je ”tišina uništila”.

„Nedostajala nam je publika i raduje nas ukazana prilika da radimo koncerte uživo, da imamo taj neki direktni kontakt sa ljudima. To je neprocjenjivo, to je naša duševna hrana, tako da sam organizatorima Bedem festa zahvalna do neba“, rekla je Medunjanin.

Posebne emocije kod nje, kako je kazala, izaziva boravak u rodnom gradu Miladina Šobića, koji je, kako je navela, jedan od najvećih umjetnika i zato je sa bine otišla uz njegove stihove ”Umjesto gluposti”.

Naredni sat unutar gradskih zidina rezervisan je bio za predstavnike partnerskog Bunt Rok festivala bend Two Zero koji je stigao iz Niša i time ozvaničio svoj prvi nastup van granica Srbije.

Gitarista Luka Radulović, kao i članovi benda nijesu se štedjeli i donijeli su snažan metal zvuk na nikšićki Bedem, na kome je, kako su kazali, atmosfera intimnija od one sa njihove prostranije niške trvđave.

Završnica na festivalu bila je rezervisana za zvuke elektronske muzike i Leu Dobričić, koja je ne samo sjajnim nastupom, već i razumijevanjem situacije u kojoj se održava koncert, ovjerila profesionalizam na sceni, što je pozdravila publika, organizatori, kao i novinari koji su pratili Bedem fest.

”Uživala sam maksimalno u mom setu i krenula sam baš žestoko, jer je malo kasnio program, a i vidjela sam da su ljudi baš u gasu. Situacija se malo zakomplikovala, jer su organizatori valjda čekali dozvole za organizovanje festivala, pa smo tek prije četiri dana krenuli sa reklamom, što je rezultiralo sa manjom posjetom, ali sam stvarno oduševljena”, rekla je Dobričić.

Umjesto organizatora, Dobričić je saopštila publici da Senida, iako je došla u Nikšić, neće nastupiti na Bedem festu.

Razlozi zašto se Senida predomislila u posljednji čas nijesu zvanično saopšteni, mada je pokušaj dogovora trajao nekoliko sati pred najavljeni nastup na Bedem festu.

Senidina menadžerka, Milica Fajgelj, kratko je kazala novinarima da organizator nije ispoštovao tražene uslove, ali nije željela da saopšti o čemu je riječ.

Na pitanje koliko je opravdano ostaviti publiku da uzaludno čeka nastup i da li je razlog slaba posjećenost na Bedem festu, kazala je da bi ”Senida došla i da je bilo dvoje ljudi, ali da organizator nije ispoštovao njihove uslove”.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Institut za javno zdravlje, IJZ, hpv vakcinacija

IJZ: Dodatni termini za HPV vakcinaciju

Podgorica, (MINA) - Institut za javno zdravlje (IJZ) i domovi zdravlja organizovaće tokom naredne...