fbpx
NaslovnicaCrna GoraBečić: Trinaesti jul datum kada cijela Crna Gora slavi slobodu i antifašizam

Bečić: Trinaesti jul datum kada cijela Crna Gora slavi slobodu i antifašizam

Podgorica, (MINA) – Trinaesti jul je svojevrstan podsjetnik na to da je teritorijalno mala, ali vječno ponosna Crna Gora cijeloj Evropi na djelu pokazala šta se sve može postići, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

Bečić, načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Milutin Đurović i vršilac dužnosti direktora Uprave policije Zoran Brđanin položili su danas, uz vojne počasti, a povodom Dana državnosti, vijenac na spomenik na Lazinama, u Danilovgradu.

Bečić je, kako je saopšteno iz Demokratske Crne Gore, rekao da svakog 13. dana u julu cijela Crna Gora slavi slobodu i antifašizam.

“Štaviše, dozvolite mi da budem neskroman, pa da kažem da je 13. jul, kao dan prvog ustanka protiv fašizma, svojevrstan podsjetnik na to da je teritorijalno mala, ali vječno ponosna Crna Gora cijeloj Evropi na djelu pokazala šta se sve može postići, ako te nosi hrabrost i makar samo jedna odluka – da se ne daš u lance vezati” naveo je Bečić.

On je istakao da ne postoji drugi datum u crnogorskoj istoriji koji je toliko dugo i složno slavljen kao što je to 13. jul.

“Crna Gora 13. jula je nezavisna, građanska i evropska država. Crna Gora 13. jula je država socijalne pravde i jednakosti. Crna Gora 13. jula je država međunacionalnog i međuvjerskog sklada i suživota”, naveo je Bečić.

Prema njegovim riječima, Crna Gora 13. jula je država slobodnih pojedinaca koji njeguju univerzalne vrijednosti.

“Crna Gora 13. jula je zemlja pomirenih ljudi. Crna Gora 13. jula je država slobode vjeroispovijesti. Crna Gora 13. jula je država u kojoj ljudi žive i ginu za svoju zemlju”, rekao je Bečić.

Crna Gora, kako je naveo, klanja se učesnicima Trinaestojulskog ustanka, borcima i herojima, svima koji su pali da bi ona živjela.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije