fbpx
NaslovnicaCrna GoraBečić: Nemamo ništa protiv da Abazović bude u Vladi

Bečić: Nemamo ništa protiv da Abazović bude u Vladi

Podgorica, (MINA) – Koalicija Mir je naša nacija nema ništa protiv da lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović bude u Vladi, poručio je večeras nosilac izborne liste te koalicije Aleksa Bečić.

On je, gostujući u emisiji “Načisto” na Televiziji Vijesti, kazao da ne poznaje druge ljude, osim kandidata za ministra kapitalnih investicija Mladena Bojanića, koji se nalaze na listi kandidata za ministre mandatara Zdravka Krivokapića.

“Apsolutno se ne protivimo i nemamo ništa protiv da Abazović bude u Vladi. Ima našu apsolutnu podršku”, rekao je Bečić.

On je naveo da je prije nekoliko dana osam poslanika bilo zaraženo koronavirusom i da se situacija iz dana u dan mijenja.

Bečić je kazao da sa Krivokapićem ima dobru komunikaciju.

“Drugog decembra biramo novu Vladu i nadam se da će mandatar biti spreman”, rekao je Bečić.

On je dodao da je za njega Podgorica glavni grad, a Prijestonica Cetinje.

“Svako desničarenje za mene je neprihvatljivo. Patriotizam je kada ne otimate, ne kradete i lojalni ste građani države Crne Gore. Patriotizam nije kada nešto svoje ističete negirajući drugog”, rekao je Bečić.

On je kazao da izjave kandidatkinje za ministarku prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić nijesu za pohvalu.

“Ne poznajem je, ne poznajem njen stručni rad i ne bih mogao da cijenim njenu kandidaturu za ministarku. Mandatar je na sebe preuzeo odgovornost da sastavi tim i nadam se da ćemo svjedočiti njihovim dobrim rezultatima”, rekao je Bečić.

On je kazao da će se odluka o podršci Vladi donijeti na stranačkim organima, i da se čeka finalna verzija, navodeći da će Crna Gora na sjednici 2. decembra dobiti novu vladu.

“U potpunosti smo ispoštovali sve zahtjeve mandatara. Na sastancima kojima su prisustvovali predstavnici Demokrata nije bilo priče o podjeli funkcija i to je za nas neprihvatljivo. Moja želja, moje uvjerenje je da će Crna Gora dobiti novu Vladu i to je moja poruka ne samo javnosti već i članovima Demokatske Crne Gore”, rekao je Bečić.

On je kazao i da nije imao nikakav predlog za Krivokapića za sastav buduće vlade.

“Prva metodologija koju je mandatar predložio bila je bolja, obezbjeđivala je model vlade koji bi bio sličan sadašnjem i partije bi predložile svoje kandidate. Ali i ovo je legitimno i projektu treba dati šansu”, rekao je Bečić.

On je kazao da nije bilo revanšizma u Skupštini otkad je on na njenom čelu, “i nije bilo partijskog zapošljavanja”.

“Prvog dana kada sam došao, imena zaposlenih nisam znao, vidio sam da se radi o ljudima koji imaju potencijal. U institucijama sistema ima mnogo kvalitetnih kadrova kojima treba dati šansu”, rekao je Bečić.

On smatra da je kompromis danas najveći interes države, i da je potrebno da se krene u odlučnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Bečić je, komentarišući što se na pojedinim sudskim funkcijama i dalje nalaze određene osobe od kojih se očekuje da ih napuste, kazao da je, ako ne razumiju poruke evropskih partnera, to ozbiljan i veliki problem.

On smatra da u Crnoj Gori imamo dva problema, navodeći da su to desničarenje i kriminal.

Bečić je, govoreći o sahrani mitropolita Amfilohija, rekao da je, osim u trenutku kada je govorio na sahrani, svo preostalo vrijeme maska bila na njegovom licu.

“Trudio sam se i trudim se da na svakom mjestu poštujem epidemiološke mjere”, rekao je Bečić.

On je naveo da se, sa Krivokapićem i Abazovićem, sporazumom obavezao da će se boriti za mijenjanje diskriminatorskih zakona, “među kojima je i Zakon o slobodi vjeroispovijesti”.

“Sve što Vlada dogovori sa vjerskim zajednicama, Demokrate će podržati”, kazao je Bečić.

On je rekao da će Demokratska partija socijalista (DPS) otići u opoziciju i da će to biti ljekovito.

“Za DPS i za Crnu Goru bilo bi ljekovito da se na njihovom Kongresu desi kadrovska promjena”, smatra Bečić.

Prema njegovim riječima, građani koji su glasali za promjene mogu biti spokojni.

“Formiraće se vlast, došlo je do promjene, tranzicija vlasti nosi mnoge bolne momente i da građani vjeruju da ih predvode ljudi koji će ih predvoditi za platu i za ništa drugo”, kazao je Bečić.

On je pozvao na pomirenje i usmjerenost jednih ka drugima.

“Pustimo podjele, prebrojavanja i vraćanja u prošlost”, zaključio je Bečić.

Najčitanije