fbpx
NaslovnicaCrna GoraBanović: Nije nemoguće da Vuksanović Stanković bude u drugom krugu

Banović: Nije nemoguće da Vuksanović Stanković bude u drugom krugu

Podgorica, (MINA) – Socijaldemokratska partija (SDP) se nada da će njihova kandidatkinja za predsjednicu države Draginja Vuksanović Stanković postići dobar rezultat na izborima, a nije nemoguće ni da se nađe u drugom krugu, rekao je zamjenik predsjednika SDP-a Borislav Banović.

Banović je, u emisiji “Link” na Radiju Crne Gore, rekao da je Vuksanović Stanković imala prepoznatljivost ličnosti u parlamentu i da se pokazalo da bi ona najbolje mogla odgovoriti toj vrsti političke trke.

“Odluka je bila jedinstvena, dobila je punu podršku i trenutno su u toku zadnje pripreme za njenu kampanju”, kazao je Banović, prenosi portal RTCG.

Kako je naveo, između opozocionih partija i onih koje su na vlasti postoje razlike.

“Stabilnost nije nužna, već je fokus da se zajednički radi ukoliko je vlast loša, sve druge ciljeve svaka partija treba da zadrži za sebe”, poručio je Banović.

On je kazao da se nadaju da će Vuksanović Stanković postići dobar rezultat, i da nije nemoguće da bude i u drugom krugu predsjedničkih izbora.

Na pitanje zašto opozicija nije uspjela da se dogovori za jednog kandidata, Banović je odgovorio da nije postojalo takvo raspoloženje kod svih.

Kako je kazao, u SDP-u smatraju da funkcija predsjednika treba da bude iznad partija i politike a da predsjednik treba da bude stabilizujući faktor na političkoj sceni.

“Mi smo smatrali da bi tu odgovarao nadstranački kandidat, koji bi mogao da dobije značajnu podršku u javnosti. To nijesu mislili u drugim opozocionim partijama pa je odlučeno da se ide onako kako (partije) pojedinačno misle da je najbolje”, objasnio je Banović.

On je rekao da predsjednik države nema velike nadležnosti u ustavnom sistemu Crne Gore, ali da je dio izbornog političkog ciklusa koji slijedi.

Predsjednički izbori su, kako je Banović zaključio, važni jer će Crna Gora odlučiti u kom pravcu treba da ide.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije