fbpx
NaslovnicaCrna GoraBajić: Ostavku podnosim zbog ličnih i porodičnih obaveza

Bajić: Ostavku podnosim zbog ličnih i porodičnih obaveza

Podgorica, (MINA) – Državni sekretar Ministarstva zdravlja Borko Bajić kazao je da je razlog njegove ostavke to što zbog ličnih i porodičnih obaveza ne može dalje da pruža maksimum u radu na toj veoma odgovornoj poziciji.

On je naveo da zbog glasina i zlonamjernih komentara, koji su se pojavili na određenim portalima povodom njegove ostavke, želi da informiše javnost da je imao veliku čast i zadovoljstvo da bude u sastavu nove Vlade.

„Razlozi moje ostavke leže u činjenici da zbog ličnih i porodičnih obaveza nijesam u mogućnosti da dalje pružam svoj maksimum u radu na veoma odgovornoj poziciji državnog sekretara“, rekao je Bajić.

Kako je naveo, zbog profesionalne odgovornosti koju osjeća, odlučio je da mjesto ustupi osobi koja će punom snagom nastaviti započeti rad na brojnim projektima i aktivnostima koje Ministarstvo preduzima u cilju očuvanja i unapređenja zdravlja stanovništva.

Bajić je istakao da je sa ministarkom zdravlja Jelenom Borovinić Bojović i svim zaposlenim u Ministarstvu i Vladi imao i dalje ima profesionalni odnos pun uvažavanja i poštovanja i slaganja oko vizije oporavka i daljeg razvoja zdravstvenog sistema.

„U svom radu nijesam imao nikakav pritisak od bilo koga, već naprotiv punu podršku i povjerenje od svih sa kojima sam dolazio u kontakt“, kazao je Bajić.

On je rekao da je veoma zahvalan Borovinić Bojović na tome što mu je ukazala povjerenje i pružila priliku da bude njen najbliži saradnik u prethodnom periodu koji je tražio maksimalno angažovanje i posvećenost.

Bajić je poručio da će, kao zaposleni u Institutu za javno zdravlje, nastaviti da pruža ekspertsku pomoć Ministarstvu zdravlja, Vladi i svima kojima je stalo da se zdravlje svih, a naročito stavovništva koje pripada vulnerabilnim kategorijama u Crnoj Gori, očuva i unaprijedi.

„Na kraju, svjestan uloge koju mediji imaju u informisanju stanovništva, želim zbog javnosti da izrazim žaljenje što pojedini mediji/pojedinci nijesu dorasli ulozi koju trebaju da obavljaju, te zbog ličnih interesa zloupotrebljavaju medijski prostor“, naveo je Bajić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije