fbpx
NaslovnicaCrna GoraBacković i Danilović zlatni u Veneciji

Backović i Danilović zlatni u Veneciji

Podgorica, (MINA) – Karatisti podgoričkog Omladinca, Helena Backović i Andrija Danilović osvojili su zlatne medalje u konkurenciji dječaka i djevojčica do 14 godina, na turniru Svjetske karate lige za mlade u Veneciji, .

Backović je u finalnom meču kategorije do 42 kilograma pobjedila Francuskinju Amel Suidi 5:0.

Ona je na putu do finala slavila protiv Italijanke Anebrune Bontempi 2:0, Francuskinje Sidni Ivon (4:4), Japanke Kasai Ruke 4:1, Francuskinje Žade Ulrik 2:1 i Italijanke Alesije Noveli 5:3.

Danilović je do zlatnog odličja u kategoriji do 55 kilograma došao pobjedom u finalu protiv Italijana Nikola Guarino 2:0.

Na putu do finala eliminisao je Italijana Pjetra Del Sepija 1:0, Rusa Mansura Magdejeva 6:2, Hrvata Lovra Farkaša 3:0, Rumuna Stefana Popeskua 8:0 i u polufinalu Italijana Frančeska Dorila 5:3.

Podgorički Omladinac turnir je završio sa tri zlatna odličja, nakon što je u petak zlato osvojila juniorka Milena Jovanović u kategoriji preko 59 kilograma.

U konkurenciji dječaka u drugom kolu danas eliminisan je Marko Milutinović (do 45), dok je na startu zaustavljen Emre Saljiu (do 50).

Turnir u Veneciji okupio je 2.652 takmičara, članova 610 klubova iz 67 država.

Najčitanije