fbpx
NaslovnicaCovid19Ašanin: Od 45 pacijenata tri životno ugrožena

Ašanin: Od 45 pacijenata tri životno ugrožena


Podgorica, (MINA) – U Opštoj bolnici u Nikšiću liječi se 45 kovid pozitivnih pacijenata, tri su životno ugrožena, jedan od njih je na respiratoru, kazao je direktor te zdravstvene ustanove Ilija Ašanin.

On je, gostujući u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore, kazao da je među pacijentima i desetogodišnji dječak koji se, kako je naveo, danas osjeća dobro.

Ašanin je rekao da je zadovoljan jer u toj zadravstvenoj ustanovi nema nijednog kovid pozitivnog medicinskog radnika, piše portal RTCG.

“Od 45 pacijenata, 39 je hospitalizovano na Internom odjeljenju, pet na Odjeljenju psihijatrije i jedna je na Odjeljenju padijatrije. Tri pacijenta su, trenutno, životno ugrožena i smještena su u Jedinici intenzivne njege, jedan od njih je na respiratoru”, kazao je Ašanin.

On je rekao da je situacija pod kontrolom.

“Situacije je pod kontrolom što se tiče struke, ali u svakom slučaju upozoravajuća da još uvijek imao značajan broj oboljelih sa težom kliničkom slikom i upravo se takvi hospitalizuju u Opštoj bolnici Nikšić, a teža klinička slika znači da su to pacijenti sa obostranom upalom pluća”, zaključio je Ašanin.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...