fbpx
NaslovnicaCrna GoraAddiko banka i zaposleni donirali 4,5 hiljada EUR za pomoć stanovništvu Ukrajine

Addiko banka i zaposleni donirali 4,5 hiljada EUR za pomoć stanovništvu Ukrajine

Podgorica, (MINA) – Addiko banka i njeni zaposleni donirali su 4,5 hiljada EUR za pomoć stanovništvu ratom zahvaćene Ukrajine.

Banka je donirala dvije hiljade EUR na ime humanitarne pomoći, a njeni zaposleni 2,5 hiljada EUR.

Tokom četiri sedmice, koliko je akcija trajala, Addiko banka je aktivirala poseban žiro-račun, putem kojeg su zaposleni banke i njeni klijenti mogli da doniraju sredstva u skladu sa njihovim mogućnostima, bez naknade.

Ekspert za korporativne komunikacije Addiko banke, Nataša Milović, kazala je da kao društveno odgovorna kompanija konstantno teže ka tome da podrže inicijative koje podstiču poboljšanje kvaliteta i uslova života ljudi.

Ona je rekla da je donacija izraz želje njihove organizacije i zaposlenih da budu podrška i oslonac za one koji su usljed ratnih dešavanja ugroženi, nemoćni, ili prinuđeni da napuste domove.

Milović je navela da svi polažu vjeru i nadu da će se ova situacija riješiti u što kraćem roku i sa što manje posljedica.

“Humanost i solidarnost su ono što mi, i kao pojedinci i kao dio naše korporativne kulture, njegujemo u svim situacijama. Pozivam sve da se priključe ovoj globalnoj akciji pomoći stanovništvu Ukrajine”, kazala je Milović.

Ona je rekla da je saradnja Addiko banke i Crvenog krsta Crne Gore (CKCG) sad već postala tradicionalna, jer je ovo jedna u nizu akcija koju su podržali, ili realizovali zajedno.

Milović je dodala da je inicijativa za podršku stanovništu Ukrajine organizovana na nivou cijele Addiko Grupe.

Ukupan iznos donacije preusmjeren je CKCG-u, koji će djelovati profesionalno i u skladu sa potrebama pružiti neophodnu podršku ugroženom stanovništvu Ukrajine u ovoj situaciji.

Generalna sekretarka CKCG Jelena Dubak zahvalila je Addiko banci, posebno njenim zaposlenima, koji su, kako je navela, već nekoliko puta pokazali humanost, učestvovali u njihovim akcijama i pokazali dobar primjer društvene odgovornosti javnostima.

“Mi smo pokrenuli ovu akciju, a Addiko banka je prepoznala značaj toga i sama odvojila određeni dio sredstava. Sa druge strane, i zaposleni su prepoznali značaj toga i pomogli nam da pružimo pomoć onima kojima je potrebna”, kazala je Dubak.

Ona je rekla da su sigurni da će donacija Addiko banke i njenih zaposlenih, kao i njihov doprinos akciji, olakšati patnje ugroženog stanovništva Ukrajine.

“Uz zahvalnost Addiko banci, još jednom koristimo priliku da pozovemo ostale potencijalne donatore da doprinesu akciji kako bismo zajednički ublažili bol i djelovali u saniranju posljedica sukoba u Ukrajini”, navela je Dubak.

Na nivou Addiko Grupe, zajedno sa svim lokalnim bankama, za pomoć stanovništvu Ukrajine opredijeljeno je ukupno 62,5 hiljada EUR.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije