fbpx
NaslovnicaCrna GoraAbazović: URA spremna da pomogne novoj većini u Nikšiću

Abazović: URA spremna da pomogne novoj većini u Nikšiću

Podgorica, (MINA) – Građanski pokret URA spreman je da pomogne novoj većini u nikšićkom parlamentu, ako ona procijeni da joj je to potrebno, kazao je lider koalicije Crno na bijelo Dritan Abazović.

On je, na konferenciji za novinare iz izbornog štaba koalicije, rekao da su zadovoljni rezultatom današnjih izbora u Nikšiću jer su, kako je naveo, sačuvali biračko tijelo, a imaju i blagi rast podrške.

“Mi smo bili najviše napadana opcija. U tim napadima uspjeli smo da sačuvamo birače i malo poboljšamo rezultat. Demokratska partija socijalista (DPS) je pala sa vlasti, Socijaldemokratska partija (SDP) je nestala sa političke scene”, naveo je Abazović.

Prema njegovim riječima, građanska opcija opstaje u Crnoj Gori uprkos svim napadima.

“Pokazali smo da smo stranka koja je satkana od čelika, i da je u potpunosti učvršćeno naše biračko tijelo”, kazao je Abazović.

On je čestitao pobjednicima današnjih izbora.

“Sa DPS-om je generalno završeno, ovo je samo početak njegovog pada u svim ostalim lokalnim samoupravama”, rekao je Abazović.

On je zamolio građane da pobjedu proslave u svojim domovima, navodeći da svi treba da budu posvećeni jednom cilju – boljem životnom standardu i boljoj distribuciji pravde.

Abazović je, na pitanje da li očekuje da će ih Demokratski front i Demokrate pozvati u vlast, kazao da ne vidi razlog da se nameće, navodeći da baštine drugačije vrijednosti, naročito u odnosu na jedan blok.

“Što se nas tiče, raspoloženi smo da pomognemo, ali da sačuvamo principe za koje smo se borili. Ako neko želi da imamo progresivnu lokalnu upravu koja će se baviti stvarnim problemima građana, spremni smo da poomognemo, ukoliko oni smatraju da mi to možemo da uradimo”, rekao je Abazović.

Prema njegovim riječima, cilj je bio pobijediti DPS.

“Nije lako stvarati građansko društvo, pred nama je dug put, ovo je samo jedan nivo na putu ka ostvarenju tog cilja”, zaključio je Abazović.

Nosilac liste, Tatjana Đurišić Bečanović kazala je da je ovaj proces doveo do formiranja jakog opštinskog odbora.

“Naš rezultat je sasvim solidan, imali smo posla sa dva velika nacionalistička bloka. Izbor je građana Nikšića i želim im mnogo sreće sa novom vlašću. Veliki je uspjeh razvlastiti DPS u Nikšiću. To je najvažniji rezultat ovih izbora”, smatra Đurišić Bečanović.

Ona je navela da URA baštini građansku ideju, i da je okosnica i evropske i građanske Crne Gore.

“Treba raditi na snaženju građanske svijesti, URA je stožer oko koga će se građanska svijest okupljati”, zaključila je Đurišić Bečanović.

Najčitanije

Na Wall Streetu oprez

Njujork, (MINA-BUSINESS) - Na Wall Streetu su u srijedu berzanski indeksi ostali gotovo nepromijenjeni,...