fbpx
NaslovnicaCrna GoraAbazović primio vakcinu AstraZeneka

Abazović primio vakcinu AstraZeneka

Podgorica, (MINA) – Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović primio je jutros vakcinu AstraZeneka, i pozvao sve građane da se vakcinišu kako bi se sačuvali ljudski životi i ekonomija.

U Podgorici je danas, vakcinama AstraZeneka, počela vakcinacija zaposlenih u medijima.

Abazović je novinarima kazao da se vakcinisao u cilju afirmacije masovne vakcinacije u Crnoj Gori.

„I pozivam sve građane da to urade“, poručio je Abazović.

On je kazao da svaki građanin treba slobodnom voljom da odluči da li želi da se vakciniše ili ne, ali je, kako je naveo, masovna vakcinacija jedini način da se pobijedi kovid.

„Na taj način ćemo spasiti živote, ali i našu ekonomiju. Nećemo baš biti poželjna turistička destinacija ukoliko ne budemo imali visok procenat vakcinisanih“, istakao je Abazović.

On je podsjetio da su, kada se kovid pojavio, svi tražili vakcinu.

„Evo, sad je imamo, i ja pozivam građane da to iskoriste. Cilj je da uđemo u sistem vakcinacije i da na taj način vratimo svoju slobodu“, rekao je Abazović.

Prema njegovim riječima, građani su umorni od zatvaranja i sjedenja kući.

„Treba da pratimo primjer svih ljudi koji su nesebično sebe dali u prethodnom vremenu, kako bi se borili za živote nas i naših najmilijih“, kazao je Abazović.

On je pozvao sve da aktivno učestvuju u kampanji za vakcinaciju.

„Vakcinacija je jedini način da odgovorimo promptno na ovaj problem. Zahvalan sam prvo zdravstvenim radnicima, kojima treba da se poklonimo i pratimo njihov put“, poručio je Abazović.

Najčitanije