fbpx
NaslovnicaCrna GoraAbazović: Neka nas Božić podstakne u promociji tolerancije

Abazović: Neka nas Božić podstakne u promociji tolerancije

Podgorica, (MINA) – Multietnički i multikonfesionalni sklad najveće su vrijednosti Crne Gore, kazao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i poručio da na temeljima ljubavi, razumijevanja i mira treba nastaviti sa izgradnjom moderne države.

Abazović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, čestitao Badnji dan i katolički Božić nadbiskupu barskom Roku Đonlešaju i biskupu kotorskom Ivanu Štironji, kao i svim vjernicima koji praznuju po gregorijanskom kalendaru.

On je poželio da praznik provedu u miru, zdravlju i radosti.

„Neka blagdani koji simbolišu rođenje rode novu nadu u univerzalne vrijednosti u našem društvu i podstaknu nas da još snažnije promovišemo solidarnost, zajedništvo i toleranciju kao osnovu međuljudskih odnosa na kojem treba graditi pravednije građansko društvo i evropsku Crnu Goru”, istakao je Abazović.

On je naglasio da su multietnički i multikonfesionalni sklad najveće vrijednosti Crne Gore, koje milenijumski karakterišu ovo područje.

„Na temeljima ljubavi, razumijevanja i mira treba da nastavimo graditi modernu Crnu Goru kao dio evropskog društva“, poručio je Abazović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

institut simo milosevic

Rakčević spreman da državi proda akcije Instituta Igalo za pet miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Privrednik Žarko Rakčević, koji je i jedan od manjinskih akcionara Instituta...