fbpx
NaslovnicaCrna GoraAbazović i Joković da se jasno odrede prema ponudi DF-a

Abazović i Joković da se jasno odrede prema ponudi DF-a

Podgorica, (MINA) – Demokratski front (DF) pozvao je premijera Dritana Abazovića i potpredsjednika Vlade Vladimira Jokovića da se jasno odrede prema ponudi tog političkog saveza o resetovanju odnosa prošle parlamentarne većine.

Iz DF-a su kazali da su Abazović i Joković ćutanjem ignorisali njihovu javnu ponudu o resetovanju odnosa parlamentarne većine, koja bi kroz model tehničke vlade bila zadužena da pripremi i organizuje parlamentarne, predsjedničke i lokalne izbore u jednom danu.

„Nakon što je izvjesno da je Abazovićeva vlada pala i da ne postoji teoretska mogućnost da poslije svega polovina ministara koji su bili za potpisivanje Temeljnog ugovora, nastavi da funkcioniše sa gotovo drugom polovinom koja je bila protiv, smatrali smo našu ponudu državničkom, odgovornom i u interesu građana“, kaže se u saopštenju.

Iz DF-a su rekli da su Abazović i Joković prvopozvani da odgovore na tu ponudu, pošto je Vlada izgubila podršku dvije trećine poslanika koji su je podržavali.

Iz tog političkog saveza su kazali da bez obzira na političke i ideološke razlike, vjeruju da je taj predlog prihvatljiv većini respektabilnih političkih subjekata i da je jedini mogući izlaz iz postojeće krize.

„Kako ignorisanje ove ozbiljne društveno-političke krize ne može da traje u nedogled, pozivamo Abazovića i Jokovića da se u narednih nekoliko dana jasno odrede o našoj poštenoj ponudi, jer će ih u suprotnom DF prepustiti njihovoj sudbini“, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije