fbpx
NaslovnicaCrna GoraGrupa građana i jutros na gradilištu vrtića

Grupa građana i jutros na gradilištu vrtića

 
Podgorica, (MINA) – Grupa od desetak građana okupila se i jutros oko gradilišta vrtića u dvorištu Gimnazije Niko Rolović u Baru.

Inicijativa protiv izgradnje vrtića u dvorištu Gimnazije “Niko Rolović”, koju je podnijelo više od 2,7 hiljada građana, nije u četvrtak dobila potrebnu većinu u lokalnom parlamentu.

Za inicijativu je glasalo 14 odbornika, sedam je bilo protiv, a 13 uzdržano. Da bi inicijativa bila usvojena bilo je potrebno da je podrži 18 odbornika.

Veći broj građana okupio se bio i sinoć u dvorištu Gimnazije.

Oni su agenciji MINA kazali da žale što je u četvrtak “demokratija podbacila i odluka donijeta na osnovu tišine umjesto argumenata”.

Građani su poručili da će odlučiti kako će nastaviti borbu protiv izgradnje vrtića u dvorištu Gimnazije, a da će do tada čuvati ono što je njihovo.

Oni su ranije kazali da, iz dana u dan broj pristalica Inicijative raste, „jer ljudi osjećaju da je čitava ideja bezobrazno apsurdna, utemeljena na odlukama donijetim u tajnosti prije deset i više godina, i podgrijavana strahom kojim se toliko precizno služe“.

Najčitanije