fbpx
NaslovnicaMina SportZa vikend drumsko prvenstvo Crne Gore

Za vikend drumsko prvenstvo Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Drumsko prvenstvo Crne Gore u biciklizmu biće održano 22. i 23. avgusta u Danilovgradu, saopšteno je iz Biciklističkog saveza.

Navodi se je da je tehnička organizaciju šampionata povjerena podgoričkom biciklističkom klubu Džada.

Za subotu zakazan je pojedinačni hronometar, a dan kasnije na programu je drumska trka, dužine 88,3 kilometra, na stazi Danilovgrad – Slap Zete – Glava Zete – Bogetići – Danilovgrad, a biće vožena dva kruga.

“Trasa trke je zahtjevna sa dionicama uspona od 376 metara visinske razlike, na relativno kratkoj dionici”, piše u saopštenju.

Pravo nastupa na državnom prvenstvu imaju svi takmičari koji su članovi registrovanih crnogorskih klubova u matičnom savezu.

Najavljeno je da će prvenstvo imati i kvalifikacioni karakter za reprezentaciju Crne Gore, koja će nastupiti na međunarodnoj trci Tur of Montenegro.

Trka predviđeno u više etapa, a planirano je da bude održana početkom oktobra.

“Biciklistički savez, kao glavna kuća sportskog biciklizma u Crnoj Gori i pored okolnosti izazvanih epidemijom virusa Covid-19, nastoji da u što boljem obimu realizuje sportski plan za ovu godinu. Održavanje drumskog prvenstva je, osim Biciklističkog saveza kao organizatora i pokrovitelja, pomogla i opština Danilovgrad”, piše u saopštenju.

Najčitanije