fbpx
NaslovnicaCrna GoraVaterpolo savez Kine donirao deset hiljada maski

Vaterpolo savez Kine donirao deset hiljada maski

Podgorica, (MINA) – Vaterpolo savez Kine donirao je Vaterpolo i plivačkom savezu Crne Gore (VPSCG) deset hiljada maski u borbi protiv koronavirusa, saopšteno je iz te asocijacije.

Navodi se da su maske donirane na inicijativu crnogorskog stručnjaka Petra Porobića, koji je selektor vaterpolo reprezentacije Kine.

Najavljeno je da će VPSCG maske proslijediti Nacionalnom koordinacionom tijelu za borbu protiv zaraznih bolesti.

Kineski vaterpolo savez u saopštenju kazao je da je prijatelj u nevolji pravi prijatelj.

“Vaša federacija pružila nam je ogromnu podršku i asistenciju, kao i uvijek, u pripremama naših muških i ženskih reprezentacija za kvalifikacioni tiurnir za Olimpijske igre. Omogućeno je da naša dva tima treniraju u Crnoj Gori i tako prebrode, za nas, veoma težak period. Kao što znate, članovi našeg štaba su treneri iz Crne Gore (Petar Porobić, Mladen Klikovac i Zoran Maslovar), koji su podstakli saradnju između dva Saveza”, piše u saopštenju kineske vaterpolo asocijacije.

Navodi se da su tokom priprema imali veliku podršku Glavnog grada Podgorica, Instituta za javno zdravlje Crne Gore, Sportskog centra Morača, PVK Jadran Carine, hotela Aurel, Lighthouse i Instituta Igalo.

“Želimo da se srdačno zahvalimo vašoj federaciji i svim prijateljima u Crnoj Gori. Prijatelj u nevolji je pravi prijatelj”, stoji u saopštenju vaterpolo saveza Kine.

Najčitanije