fbpx
NaslovnicaMina SportU subotu bacački miting u Draževini

U subotu bacački miting u Draževini

Podgorica, (MINA) – Miting bacača kugle Draževina 2022 biće održan u subotu u istoimenom podgoričkom selu, najavili su organizatori manifestacije.

Takmičenje će biti održano 15. put, a bacači kugle nadmetaće se u kategorijama seniora, juniora, mlađih juniora, pionira i veterana.

Najavljeno je učešće više od 50 bacača iz Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Mađarske.

Predsjednik Organizacionog odbora, Nedjeljko Burzanović, kazao je da su obezbijeđeni svi neophodni tehnički uslovi da 15. jubilarna manifestacija bude organizivana na najvećem nivou.

Najavljeno je da će, osim u bacanju kugle, biti održana takmičenja i u skoku iz mjesta i bacanju kamena sa ramena.

Prošle godine pobjednici mitinga bili su atletičarka mojkovačke Tare Ana Bošković (11,96) i Hamza Alić iz Zenice (17,72).

Rekord mitinga su Mađarica Anita Marton (19,63) i Alić (21.07).

“Takmičenje u Draževini predstavlja idealnu priliku da se pojavi i veliki broj takmičara iz Crne Gore. Očekuje se i nastup crnogorskog rekordera u bacanju kugle Tomaša Đurovića koji je prve korake počeo na ovom mitingu, rekordera Crne Gore u konkurenciji juniora Rista Drobnjaka i velikog broj mladih takmičara u bacanju kugle iz Crne Gore”, saopštio je organizator takmičenja.

Direktor mitinga je Osman Erović, rukovodilac takmičenja Milan Madžgalj, a glavni sudija na takmičenju je Dejan Živković.

Subotnje takmičenje počeće u deset sati.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije