fbpx
NaslovnicaMina SportU prodaji novi broj Komune

U prodaji novi broj Komune

Podgorica, (MINA) – Novi broj časopisa za lokalnu samoupravu i njegovanje baštine Crne Gore, Komuna izašao je iz štampe, a posvećen je crnogorskom olimpizmu.

Iz redakcije tog lista podsjetili su na 27 olimpijaca iz Crne Gore koji su pod zastavom FNR, SFR i SR Jugoslavije osvajali olimpijska odličja.

Mogu se pročitati tekstovi o Antičkim olimpijskim igrama, prvim olimpijskim igrama modernog doba u Atini 1896.godine.

Podsjeća se i na 1948. godinu i Igre u Londonu, kada je započeta crnogorska olimpijska priča pod zastavom FNR Jugoslavije.

Čitaoci će imati priliku da pročitaju o prvim olimpijcima sa prostora Crene Gore – braći Dušanu i Mirku Vujačiću iz Zete koji su se takmičili na igrama u Londonu 1948. godine.

List tekstovima podsjeća i na Nikolu Radovića, Đorđa Perišića, Rajka Žižića, Sofiju Pekić, Veselina Vujovića, Ljubomira Radanoviuća, Igora Vušurovića, kao i na historijski uspjeh rukometašica.

Moći će da se pročitaju i tekstovi o Srđanu Mrvaljeviću, Vladimiru Gojkoviću, Mariji Vuković, Danki Kovinić i Milivoju Dukiću.

U rubrici o učešću crnogorskih olimpijaca na zimskim olimpijskim igrama objavljene su priče o Bojanu Kosiću, kao i o Ivani Bulatović i Eldaru Salihoviću.

U dijelu posvećenom Paraolimpijskom komitetu i crnogorskim paraoplimpijcima objavljeni su intervjui sa predsjednikom Igorom Tomićem, atletičarkom Marijanom Goranović i stonoteniserom Filipom Radovićem.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije