fbpx
NaslovnicaMina SportTriatlon u nedjelju u Kotoru

Triatlon u nedjelju u Kotoru

Podgorica, (MINA) – Međunarodna triatlon trka Ocean Lava Montenegro biće održana u nedjelju u Kotoru, saopštio je organizator manifestacije, kotorski triatlon klub Multisport akademija Majer.

Navodi se da se trka nalazi u okviru Ocean Lava serije takmičenja koja se održavaju u 15 država svijeta.

Učesnici te trke plivaće 1,9 kilometara, voziće biciklom 90, a trčati 21 kilometar.

“Od ove godine učesnicima smo omogućili i takmičenje na olimpijskoj distanci, uz 1,5 kilometara plivanja, 50 kilometara biciklizma i deset kilometara trčanja. Prošlogodišnje izdanje trke odgodili smo zbog pandemije, a iz istih razloga ove godine sa nama će biti oko 300 takmičara iz 45 zemalja svijeta umjesto 600, koliko je bilo prijavljeno”, piše u saopštenju.

Navodi se da je isti broj, zbog kovid protokola i trenutne situacije sa virusom, iskoristio mogućnost da nastupi na Ocean Lava Montenegro sljedeće godine.

“Učestvovaće triatlonci, osim iz Crne Gore i država regiona, iz Brazila, Portugala, Francuske, Njemačke, Austrije, Švajcarske, Švedske, Rusije, Velike Britanije, Ukrajine i Grčke. To predstavlja sjajnu priliku za promociju Kotora, Bokokotorskog zaliva i Crne Gore kao turističke i sportske destinacije”, saopštili su organizatori.

Navodi se da će plivanje biti održano u akvatorijumu Kotorskog zaliva, vožnja bicikla planirana je na dionici Kotor – Kamenari, a trčanje duž cijele Dobrotske obale u Kotoru.

Start nedjeljne trke planiran je za sedam sati.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije