fbpx
NaslovnicaMina SportKošarkaTodorović: Uradićemo sve da pretkvalifikacije odigramo kako se očekuje

Todorović: Uradićemo sve da pretkvalifikacije odigramo kako se očekuje

Podgorica, (MINA) – Košarkaška reprezentacija Crne Gore uradiće sve kako bi na pravi način odigrala pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, kazao je reprezentativac Marko Todorović.

Protivnici crnogorskim košarkašima, na turniru koji će od 12. do 18. avgusta biti odigran u Podgorici, biće reprezentacije Islanda i Danske.

Todorović je kazao da je zadovoljan urađenim tokom tri sedmice priprema na Zlatiboru i u Podgorici, kao i na dva prijateljska meča u Skoplju.

“Što se tiče priprema, zadovoljni smo urađenim. Za protivnike se spremamo, već smo ih upoznali i kroz utakmice ćemo vidjeti jesmo li pripremili sve kako treba”, kazao je Todorović.

On je naglasio da se rivali moraju ozbiljno shvatiti.

“Uradićemo što je do nas, odradili smo skauting. To su ekipe koje igraju sa mnogo posjeda, vrlo brzu košarku, ali mi ćemo pokušati da uspostavimo neki naš ritam utakmice koji nam više odgovara. Pokušaćemo da vidimo gdje je naša prednost, ako je to u reketu igraćemo preko centara. Danska ima izuzetno brze igrače, dok u Islandu ima jedan malo viši centar koji je sporiji”, rekao je Todorović.

Komentarišući činjenicu da ćecrnogorska selekcija i na ovom okupljanju biti u sastavu sa dosta novih igrača, Todorović je kazao da nije jednostavno igrati uvijek sa različitih 12 igrača.

“Svi imamo iste uslove, kako je nama, tako je i drugim reprezentacijama. Nećemo o tome da mislimo, već da gledamo kako što bolje da se spremimo i da to izgleda kao da smo cijelu godinu zajedno, iako znamo da to ne može biti tako, ali trudićemo se da to izgleda kako treba”, rekao je Todorović.

Mečevi pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo biće odigrani u Bemaks areni.

Turnir će otvoriti duel Crne Gore i Islanda 12. avgusta u 20 sati.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije