fbpx
NaslovnicaMina SportTatar zadovoljna urađenim na prvom ciklusu priprema

Tatar zadovoljna urađenim na prvom ciklusu priprema

Podgorica, (MINA) – Vršilac dužnosti selektora u katama, Nela Tatar, kazala je da je zadovoljna urađenim tokom prvog ciklusa priprema, navodeći da su crnogorski karatisti pokazali posvećenost i kvalitet koji je potreban za postizanje punog potencijala.

Karate reprezentacija u katama odradila je prvi ciklus priprema za Svjetsko prvenstvo, koje će od 16. do 21. novembra biti održano u Dubaiju.

Tatar je kazala da su Vladimir Mijač i muški kata tim potvrdili njena očekivanja.

“Smatram da taj tim ima perspektivu i kvalitet za velika takmičenja. Njihov kvalitet i rezultat ide uzlaznom putanjom, što potvrđuje i njihov poslednji nastup u finalu Balkanskog seniorskog prvenstva prošli mjesec”, rekla je Tatar agenciji MINA.

Govoreći o ženskom timu, Tatar je istakla da je to mlad i perspektivan tim koji je kvalitet ove godine potvrdio osvajanjem srebrne medalje na Balkanskom seniorskom prvenstvu u Poreču.

“Imale su problem sa manjim povredama nakon ovog Balkanskog prvenstva i smatram da se nakon saniranja povreda i uz nastavak kvalitetnog trenažnog procesa može očekivati da ponove dobar rezultat na šampionatu Balkana za mlađe seniore. Sve to bi bila dobra uvertira za pripreme, za Evropsko prvenstvo za mlađe seniore, koje je na programu početkom naredne godine”, rekla je Tatar.

Ona je istakla da su takmičari u klubovima ozbiljno trenirali i da su na nivou potrebne forme za ovaj period do Svjetskog prvenstva.

“Moja pomoć će se odnositi na finalizaciju te forme, kroz tehničko-taktičku nadogradnju, a kao završni segment priprema će biti usmjeren na psihološku pripremu, koja ima za cilj da dovede organizam takmičara u optimalno stanje psihičke spremnosti za nastup”, rekla je Tatar.

Ona je najavila da je za drugu polovinu sedmice planirala drugi ciklus priprema.

“Nadam se da ću uspjeti da za ovako kratak period pomognem takmičarima da tempiraju formu za takmičenje, kako bi dali svoj maksimum na tatamiju i kako bi napali neku od medalja na Svjetskom prvenstvu”, rekla je Tatar.

Ona je naglasila da joj je izuzetna čast i zadovoljstvo što je imenovana za VD selektora seniorske reprezentacije Crne Gore u katama, za Svjetsko seniorsko prvenstvo.

“Zahvalila bih se čelnicima saveza na ukazanom povjerenju, jer je čast predvoditi nacionalni tim na tako velikom takmičenju”, zaključila je Tatar.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije