fbpx
NaslovnicaMina SportStartuje projekat Treniraj sa olimpijcima

Startuje projekat Treniraj sa olimpijcima

Podgorica, (MINA) – Projekat Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) Treniraj sa olimpijcima zvanično će početi 17. marta, trajaće tri mjeseca, a namijenjen je djeci u osnovnim školama, saopšteno je iz te asocijacije.

Navodi se da je riječ o projektu čiji je cilj promocija sporta i olimpizma, kao i edukacija najmlađe populacije o značaju bavljenja sportom i vrijednosti koje sport donosi.

Najavljeno je da će karavan COK, u kojem će biti i proslavljeni crnogorski sportisti, posjetiti 23 osnovne škole u svim djelovima Crne Gore.

Djevojčice i dječaci uzrasta od 12 do 15 godina imaće priliku da se druže, upoznaju i vježbaju sa osvajačima medalja i učesnicima najvećih sportskih takmičenja.

Projektom je, osim promotivnih aktivnosti, predviđena i donacija školama u vidu lopti za rukomet, košarku, odbojku i fudbal.

Predsjednik COK Dušan Simonović kazao je da nastavljaju projekat, koji je započet prošle godine sa sponzorom Jugopetrolom AD (EKO benzinske stanice – zvanično gorivo olimpijskog tima Crne Gore).

“Ove godine obići ćemo sve opštine, ići ćemo više u ruralna područja jer je možda pravednije predstaviti se onima koji imaju manju šansu da se druže i vide sa olimpicima”, rekao je Simonović na konfereciji za novinare.

On je istakao da će u ekipama COK-a koje će držati čas biti iskusni treneri i predavači, ali i olimpijci.

“Oni će se predstaviti djeci, da im pokažu kako to rade i na koji način su došli do olimpijskih visina”, rekao je Simonović.

Generalni sekretar Igor Vušurović istakao je da će do 26. maja, do kada traje projekat, olimpijski karavan posjetiti osnovne škole i raditi sa djecom od šestog do devetog razreda.

“Biće bogat program, koji će motivisati djecu da se bave sportom i upoznaju se sa svojim idolima, ljudima koji su obilježili crnogorski sport prethodnih decenija”, kazao je Vušurović.

Saopšteno je da će članica zlatne generacije crnogorskih rukometašica Katarina Bulatović, biti nova sportska direktorica COK-a.

Bulatović će na tu funkciju zvanično stupiti 1. oktobra.

Ona se zahvalila na prilici da bude dio olimpijske porodice.

“Srećna sam što sam i ostala dio naše olimpijske porodice. To doživljavam kao veliku čast, ovo je novi izazov kome sam spremna da se posvetim maksimalno”, kazala je Bulatović.

Ona je naglasila da se u COK-u sam uvijek osjećala kao kod svoje kuće

Bulatović je sa reprezentacijom Crne Gore osvojila olimpijsko srebro i evropsko zlato 2012. godine.

Projekat počinje posjetama Osnovnim školama Bedri Elezaga u Ulcinju i Mirko Srzentić u Petrovcu.

Podržao ga je Međunarodni olimpijski komitet, preko svog Fonda olimpijske solidarnosti.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije