fbpx
NaslovnicaMina SportSjutra start priprema za kvalifikacije za OI

Sjutra start priprema za kvalifikacije za OI

Podgorica, (MINA) – Crnogorske rukometašice okupiće se sjutra i zvanično početi pripreme za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju.

Turnir će biti odigran od petka do nedjelje u Podgorici, a protivnice crnogorskim rukometašicama biće reprezentacije Norveške i Rumunije.

Selektor Kim Rasmusen ranije je objavio spisak igračica koje konkurišu za mjesto u timu.

Na spisku je 14 djevojaka koje će sigurno biti na spisku za predstojeći turnir, a na pripremama će biti još šest koje će konkurisati za preostala dva mjesta na konačnom spisku.

Na spisku su golmani Ljubica Nenezić (Dunarea Braila, Rumunija) i Marta Batinović (Ramniku Vlčea, Rumunija),

bekovi Đurđina Jauković (Brest, Francuska), Matea Pletikosić (Krim, Slovenija), Itana Grbić (Budućnost), Andrea Klikovac (CSM Bukurešt, Rumunija) i Jelena Despotović (Debrecin, Mađarska),

krila Jovanka Radičević (Budućnost), Dijana Ujkić (Gloria Buzau, Rumunija), Majda Mehmedović (Budućnost) i Dijana Mugoša (Podravka, Hrvatska) i

pivoti Ema Ramusović, Nikolina Vukčević (Budućnost) i Bobana Klikovac (Gloria Buzau, Rumunija).

Za ostala dva mjesta konkurišu golman Anastasija Babović (Dunajvaroš, Mađarska), bekovi Katarina Džaferović, Andrijana Popović (Budućnost) i Đurđina Malović (MKS Lublin, Poljska) i krila Ivona Pavićević (Budućnost) i Nina Bulatović (Jagodina, Srbija).

U petak, prvog dana turnira, Crna Gora će igrati protiv Norveške, u subotu će biti slobodna, dok će se u nedjelju sastati sa Rumunijom.

Najčitanije