fbpx
NaslovnicaMina SportSjutra šahovski turnir

Sjutra šahovski turnir

 

Podgorica, (MINA) – Dječiji šahovski turnir, pod nazivom Matirajmo otpad, biće održan sjutra u Resursnom centru za djecu i mlade Podgorica, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

Navodi se da će turnir, koji će okupiti oko 80 takmičara, biti organizovan u susret danu Oslobođenja Glavnog grada i velikom jubileju 70 godina postojanja i rada Resursnog centra za djecu i mlade Podgorica, nekadašnjeg Zavoda za školovanje i profesionalnu rehabilitaciju invalidne djece i omladine.

“Pored takmičarskog dijela obojenog divnim tonovima inkluzije, jedan od ciljeva tog događaja je jačanje ekološke svijesti i priprema građana za realizaciju Odluke o načinu odvojenog sakupljanja komunalnog otpada na teritoriji Glavnog grada, čija se primjena očekuje početkom 2019. godine”, piše u saopštenju.

Organizator turnira je podgorički Šahovski klub 7. oktobar, a biće održan pod pokroviteljtsvom Glavnog grada, uz tehničku organizaciju Šahovskog saveza Crne Gore i Resursnog centra za djecu i mlade Podgorica.

Suorganizator turnira je fondacija Anto Rmuš Berane. Pravo učešća imaju djeca uzrasta do 15 godina, a igraće se po švajcarskom sistemu pet kola. Početak takmičenja zakazan je za deset sati. 

Najčitanije