fbpx
NaslovnicaMina SportSimonović i Filipusis razgovarali o Mediteranskim igrama u Alžiru

Simonović i Filipusis razgovarali o Mediteranskim igrama u Alžiru

Podgorica, (MINA) – Mediteranske igre i organizacija važnog mediteranskog događaja u Crnoj Gori u bliskoj budućnosti, bile su glavne teme razgovora predsjednika Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) Dušana Simonovića, i generalnog sekretara Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara (ICMG) Iakovosa Filipusisa.

Predstojeće Igre biće održane u junu, u alžirskom Oranu, uz učešće svih 26 nacionalnih olimpijskih komiteta.

Filipusis, koji je boravio u Podgorici, kazao je da mu je bilo veliko zadovoljstvo i čast što je imao priliku posjetiti COK, predstavljajući predsjednika Ticana i cijelu mediteransku organizaciju.

“Imali smo dugu i zaista produktivnu diskusiju sa predsjednikom Simonovićem i njegovim timom. Zaista smo cijenimo njihov angažman, koji je važan za mediteransku porodicu i počiva na njenim vrijednostima“, kazao je Filipusis.

Predsjednik Simonović je istakao posvećenost COK-a Mediteranskim igrama i novom projektu tri kontinenta “Sea unites us all”, koji uključuje mediteranski duh mira, prijateljstva, jedinstva i solidarnosti.

On je najavio da će COK okupiti cijelu mediteransku porodicu na budućem ICMG događaju, koji će se organizovati u Crnoj Gori.

To je bila prva posjeta aktuelnog zvaničnika ICMG-a COK-u.

Sastanku su prisustvovali i vršilac dužnosti generalnog sekretara COK-a Igor Vušurović i sportska direktorica Katarina Bulatović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije