fbpx
NaslovnicaMina SportSimonović: Crna Gora na OI ima šansu u ekipnim sportovima

Simonović: Crna Gora na OI ima šansu u ekipnim sportovima

Podgorica, (MINA) – Crna Gora nema imperativ da mora stalno osvajati medalje na Olimpijskim igrama, a u Tokiju šansu za dobar rezultat ima u dva kolektivna sporta, kazao je predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušan Simonović.

On je kazao da Crna Gora ima brojnu delegaciju, prema nekim nezvaničnim statistikama i najbrojniju u odnosu na broj stanovnika u Olimpijskom selu.

“To je fantastičan rezultat sam po sebi. Ima još malih država, ali i puno država koje nemaju olimpijsku medalju. Mi smo je već osvojili – na Olimpijskim igrama u Londonu za kratko vrijeme našeg boravka u olimpijskoj porodici”, rekao je Simonović.

On je kazao da su ponosni na medalju i da vjeruje da to mogu ponoviti.

“Nemamo imperativ da moramo stalno osvajati medalje. Imamo šansu u dva kolektivna sporta, možda iznenadi i Marija Vuković nekim lijepim rezultatom, u dobroj je formi, kao i Danijel Furtula. Može i Milivoj Dukić da napravi lijep rezultat. Može da bude zaista dobar nastup, ovo su njegove treće Igre”, objasnio je Simonović.

On je istakao da su se potrudili da obezbijede maksimalne uslove sportistima, da se osjećaju srećno.

“Da budu unutar kolektiva komotni i rasterećeni. Atmosfera je jako dobra, posložili smo sve na način kako treba. Prvi rezultati daće nam pokazati jasniju sliku o spremnosti i mogućnosti naših sportista” zaključio je Simonović.

Komentarišući početak Igara u Tokiju, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta kazao je da sve izgleda veoma čudno.

“Siguran sam da organizatori čine maksimalan napor da sve ovo prođe onako kako to zahtijevaju pravila Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK). Sve je organizovano poprilično dobro i vjerujem da će se u nastavku stvari mnogo bolje i lakše odvijati”, poručio je Simonović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije