fbpx
NaslovnicaMina SportRukovodstvo nije sposobno i dostojno da predvodi Bokserski savez

Rukovodstvo nije sposobno i dostojno da predvodi Bokserski savez

Podgorica, (MINA) – Rukovodstvo Bokserskog saveza Crne Gore (BSCG) potvrdilo je da nije stručno, sposobno i dostojno da predvodi zlatnu generaciju crnogorskog boksa, saopšteno je iz Bokserskog kluba Budva.

Navodi se da je, poslije dugog perioda nezadovoljstva reprezentacije i najboljih klubova radom rukovodstva BSCG i brojnih skandala, nepojavljivanje na dogovoreno potpisivanje stpendija “kap koja je prelila čašu”.

“Reprezentativci Crne Gore Tamara Radunović, Bojana Gojković, Milovan Sekulović, Petar Marčić, Stefan Savković, Petar Liješević, Nenad Marković, Edin Alković i Miloš Krasnići došli su danas u 11 sati na poziv BSCG u službene prostorije radi potpisivanja stipendija za 2020. godinu i doživjeli šok. Umjesto dugo očekivanih stipendija zatekli su prazne kancelarije”, piše u saopštenju BK Budva.

Navodi se da je Kenan Husović opravdano nije bio prisutan zbog nemogućnosti dolaska iz Njemačke.

“Važno je napomenuti da je, kada je BSCG obavijestio klubove o potpisivanju stipendija, službeno putem e-maila, na spisku osim deset takmičara koji su navedeni gore punim imenom i prezimenom, bilo još pet osoba od kojih se neki i ne bave boksom, a ne da pričamo o njihovim reprezentativnim nastupima”, piše u saopštenju BK Budve.

Navodi se da je spisak stipendista, bez dodatih pet, jednoglasno izglasala stručna komisija u kojoj se nalaze direktor reprezentacije Dragan Đuričković, selektror Boško Drašković i trener reprezentacije Nikola Ruzić, po kriterijumu uspješnosti u 2019. godini.

“Tražimo od svih nadležnih institucija za sport u Crnoj Gori da hitno reaguju i odgovore zašto se toleriše vidno loš rad BSCG dugi vremenski period?
Zašto su naši bokseri i pored poziva danas došli u prazne prostorije BSCG i rizikovali svoje zdravlje zbog pandemije?”, piše u saopštenju.

Iz budvanskog kluba zatražili su odgovor kada će crnogorski bokseri primiti dugo iščekivane stipendije za koje je Ministarstvo sporta i mladih opredijelilo sredstva.

“Ko je i na koji način protiv zakonito i protiv moralno ubacio pet dodatnih imena na spisak stipendista van odluke stručne komisije? Na žalost i pored velikog broja bezuspješnih pokušaja razgovora u cilju prevazilaženja krize i poboljsanja rada u savezu došli smo do momenta kada za sve ostale ostale probleme moramo potražiti pomoć sudova i ostalih nadležnih institucija”, piše u saopštenju BK Budva koje je potpisao trofejni stručnjak Nikola Ružić.

Navodi se da se sve radi kako ne bi rizikovali opstanak zlatne generacije, koja je od 2016. godine osvojila četiri medalje na prvenstvima Evrope.

Najčitanije