fbpx
NaslovnicaMina SportRukometni savez: Potpisani stipendijski ugovori sa deset sportista

Rukometni savez: Potpisani stipendijski ugovori sa deset sportista

Podgorica, (MINA) – Rukometni savez potpisao je ugovor o stipendiranju sa deset sportista, odnosno sa po pet rukometašica i rukometaša, saopšteno je iz te asocijacije.

Navodi se da Rukometni savez na taj način pokazuje brigu o onima koji su budućnost crnogorskog rukometa i daje doprinos razvoju njihove dalje karijere.

Dobitnici stipendija su Marija Marsenić, Anđela Milošević, Lana Pavićević, Mia Ražnatović, Jelena Vukčević, Lazar Sredanović, Dejan Čolović, Radoš Premović, Mirko Latković i Božo Vujović.

Predsjednik Rukometnog saveza Petar Kapisoda kazao je da je izbor najtalentovanijih napravljen na predlog direktora muške i ženske reprezentacije Draška Mrvaljevića i Snežane Damjanac, kao i trenera mlađih nacionalnih selekcija Nikole Jablana, Marka Martinovića i Ivana Terzića.

“Uprkos velikoj konkurenciji, vjerujem da smo nakon detaljne analize, napravili pravi izbor. Uvjeren sam da će status stipendiste koji stičete potpisivanjem ugovora biti motiv više i vjetar u leđa za dalji razvoj karijere. Pred vama je dug, ali i put koji je pun izazova i iskušenja. Siguran sam da imate potencijala, ali i znanja da prevaziđete sve prepreke i u budućnosti postane nosioci igre naših seniorskih reprezentacija“, kazao je Kapisoda.

Talentovana Jelena Vukčević, koja se u stipendista zahvalila Rukometnom savezu, kazala je da zna da nije bilo lako donijeti odluku o izboru stipendista, navodeći da u Crnoj Gori ima mnogo talentovanih igračica i igrača.

“Zato je privilegija biti u odabranom društvu i motiv više da nastavimo da radimo naporno, kako bi se odužili onima koji su prepoznali naš dosadašnji rad. Trudićemo se da zalaganjem i napornim radom u klubovima, ali prije svega u dresu reprezentacije, opravdamo status stipendista, ali i budemo uzori našim vršnjacima, koji vjerujem imaju iste snove kao i mi – da jednog dana, predstavljaju državu na najvećim evropskim i svjetskim takmičenjima“, kazala je Vukčević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Futsal reprezentacija na turniru u Novigradu

Podgorica, (MINA) - Omladinska futsal reprezentacija Crne Gore naredne sedmice učestvovaće na turniru u...