fbpx
NaslovnicaMina SportRoganović objavio spisak za duele sa Kuvajtom i Kosovom

Roganović objavio spisak za duele sa Kuvajtom i Kosovom

Podgorica, (MINA) – Selektor muške rukometne reprezentacije Crne Gore Zoran Roganović objavio je spisak igrača za prijateljske utakmice sa Kuvajtom i Kosovom.

Crnogorski rukometaši okupiće se u ponedjeljak, a predstojeći dueli biće prilika da selektor na djelu vidi igrače koji konkurišu za mjesto u timu na Evropskom prvenstvu, ali i momke koji su na širem spisku i na koje stručni štab računa za buduće akcije.

Na spisku je 25 igrača.

Pozvani su:
Golmani – Nikola Matović, Jagoš Braunović i Mile Mijušković;

Krila – Filip Vujović, Vojislav Vukić, Balša Čejović, Mirko Radović i Jovan Abramović

Bekovi – Vasko Ševaljević, Miloš Božović, Stevan Vujović, Božo Anđelić, Branko Vujović, Aleksandar Glendža, Arsenije Dragašević, Vasilije Kaluđerović, Radojica Čepić, Božidar Simić, Bogdan Nikolić i Luka Vukićević;

Pivoti – Nemanja Grbović, Nebojša Simović, Vuk Lazović, Miodrag Ćorsović i Luka Vujović.

Roganović je, komentarišući spisak, kazao da je pripremljen kombinovani sastav igrača koji su završili obaveze u klubovima.

“Na njemu su igrači koji su dali veliki doprinos tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i oni će raditi u specijalnom režimu treninga. Tu su i igrači koji do sada nijesu bili u A timu ili u dužem vremenskom periodu nijesu bili dio akcija, zbog nemogućnosti da se usljed pandemije korona virusa, okupimo u širem sastavu i učestvujemo na turnirima sa B timom ili mladom reprezentacijom”, kazao je Roganović.

Prema njegovim riječima, oni će tokom naredne sedmice dobiti priliku da se dokažu stručnom štabu i uvjere nas koliko su napredovali.

“Zahvalnost Savezu na prilici da po prvi put pozovemo ovoliko igrača za neku akciju. Uvjeren sam da ćemo imati odlične uslove za rad i da ćemo predstojeću sedmicu iskoristiti na najbolji način” kazao je Roganović.

Pripreme za učešće na Evropskom prvenstvu, na kojem će u grupi A igrati u Debrecinu protiv Danske, Slovenije i Sjeverne Makedonije, rukometaši počinju 2. januara.

Od 7. do 9. januara očekuje ih učešće na turniru u Švajcarskoj, na kojem će osim domaćina, odmjeriti snage protiv Ukrajine i Portugala.

Prvi meč na smotri najboljih selekcija Evrope, Vasko Ševaljević i saigrači odigraće 13. januara protiv Danske, dva dana kasnije očekuje ih okršaj protiv Sjeverne Makedonije, dok je za 17. januar zakazan duel protiv Slovenije.

“Od 2. januara bićemo u kompletnom sastavu, nakon što preostali reprezentativci završe svoje klupske obaveze. Na tom okupljanju računamo na 16 igrača koji će predstavljati Crnu Goru na šampionatu Starog kontinenta”, zaključio je Roganović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Ekspertiza Ukrajine u oblasti e-usluga model kako treba djelovati

Podgorica, (MINA) - Stručnost i ekspertiza Ukrajine u oblasti e-usluga i digitalne transformacije predstavlja...