fbpx
NaslovnicaMina SportRadulović zaustavljena u trećem, Mijač u drugom kolu

Radulović zaustavljena u trećem, Mijač u drugom kolu

Poreč, (MINA) – Crnogorska karate reprezentativka Biserka Radulović nastup u katama na 56. Evropskom prvenstvu u Poreču završila je u trećem, a Vladimir Mijač u drugom krugu takmičenja.

Radulović je kao drugoplasirana u grupi izborila plasman u drugu rundu šampionata, a za izvođenje kate Gojušiho dai dobila je 23,8 poena.

Ona je u drugom krugu kao treća u grupi sa 24,54 bodova izborila treću rundu, u kojoj je završila na četvrtoj poziciji (23,54) i ostala bez borbe za medalju.

Prednost u trećem kolu dobile su Francuskinja Alesandra Ferasi i Njemica Džasmim Džetner, od koje je Radulović bila bolje plasirana u prve dvije runde.

Radulović je kazala da je zadovoljna nastupima, uprkos žrijebu koji joj nije bio naklonjen.

“Mnogo sam trenirala i sve uložila u prvenstvo i to se vidjelo. Nemam za čim da žalim, dala sam svoj maksimum i uživala u takmičenju. Ostaje ogroman žal za meč za medalju, jer znam da sam mogla doći do nje”, kazala je Radulović agenciji MINA.

Ona se zahvalila matičnom klubu Budućnost i Karate savezu za obezbijeđen nastup na takmičenjima.

“Savez mi je obezbijedio i učešće na dvije Premijer lige, što mi je pomoglo da se bolje spremim. Hvala i svom personalom treneru Radomiru Obreniću koji je direktno zaslužan za moju spremnost ove godine i porodici koja me neizmjerno podrzava”, rekla je Radulović.

Mijač je kao drugi u grupi izborio plasman u drugu rundu šampionata, a za katu Gojušiho šo ocijenjen sa 23,78 bodova.

U drugom krugu sa 22,46 bodova završio je na šestom mjestu.

U nastavku prvog takmičarskog dana na tatami će takmičari u borbama.

Od crnogorskih karatista nastupiće Mario Hodžić (do 75), Nikola Malović (do 84), Predrag Smolović (preko 84), Ksenija Rajović (do 61), Marina Raković (do 68) i Dragana Konjević (preko 68).

Najčitanije

amscg, stanje na putevima

Putevi uglavnom suvi

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros se saobraća po uglavnom suvim putevima, saopštili...