fbpx
NaslovnicaMina SportKošarkaRadović: Plasman na finalni turnir cilj i naredne sezone

Radović: Plasman na finalni turnir cilj i naredne sezone

Podgorica, (MINA) – Budućnost Bemaks i u narednoj sezoni želi plasman na finalni turnir i borbu za prvo mjesto, kazao je trener podgoričkih košarkašica Vladan Radović.

Košarkašice Budućnost Bemaxa okupile su se u Podgorici i nakon odrađenih ljekarskih pregleda, odradile prvi trening u Bemaks areni.

Radović je kazao da je poslije dvadesetak dana pauze ekipa ponovo na okupu.

“Specifična situacija, jer postoji doza neizvjesnosti zbog koronavirusa, koja nam otežava posao, ali u suštini za mene je najvažnije da imamo kontinuitet treninga. Nadam se da ćemo biti zdravi, jer smo svjesni ukoliko bi se jedna igračica zarazila da bi to obustavilo totalno rad. Pričali smo dosta o tome i mislim da su sve svjesne da moraju biti i odgovorne i oprezne”, kazao je Radović.

On je naglasio da je fokus na mladim igračicama, navodeći da se nada da će nekoe od njih doći do nivoa da budu ne samo nosioci igre u klubu, već i u reprezentaciji – dodao je Radović.

Radović je kazao da je zbog pandemije koronavirusa neizvjestan plan i program priprema I odigravanje utakmica.

“Plan priprema postoji i trebalo je da budemo u Vrbasu sedam dana i da u Srbiji odigramo nekoliko mečeva, a a istovremeno i dvije utakmice u Mađarskoj. Sada to ne zavisi od nas. Mi imamo problem, jer trenutno u Crnoj Gori nemamo sa kim da igramo kontrolne mečeve na visokom nivou”, kazao je Radović.

On je podsjetio da je Budućnost i protšle sezone imala najmlađi tim u WABA ligi, navodeći da će u novoj sezoni biti još mlađi.

Prema njegovim riječima, otišle su Nikolina Džebo i Aleksandra Katanić, a jedino pojačanje je Jovana Savković, koja će tek za mjesec napuniti 15 godina.

“Imamo gotovo isti tim, jedino novo ime je Jovana, koja iako je djevojčica, vjerujem da će biti osvježenje za našu ekipu. Džebo je bila prvi strijelac, nosilac ige, Katanić imala važnu ulogu na treningu, imala sjajne partije, tako da smo ostali bez dvije igračice, ali svjesno pravimo prostor za mlađe igračice”, rekao je Radović.

On je kazao da još nije angažovana zamjena za Džebo, navodeći da neće tražiti pojačanje po svaku cijenu.

“Samo ukoliko procijenimo u narednom periodu da nam je to neophodno. Za Katanić nećemo dovoditi zamjenu, jer tu imamo naše mlade igračice, Leković, Drobnjak, Radonjić, uz Savković i to će biti prostor za njih. Želimo da dođemo do situacije da imamo u timu sedam-osam domaćih igračica uz možda dvije igračice sa strane koje treba da dignu kvalitet”, rekao je Radović.

Prema riječima talentovane Dragane Živković, Budućnost Bemaks sa dosta želje i motiva dočekuje nove obaveze.

“Neizvjesno je šta će biti, da li ćemo putovati negdje na pripreme, ali za sada je fokus na treningu, radimo maksimalno od prvog dana i nadam se da ćemo spremne dočekati nove obaveze. Liga će biti manja, ali sigurno sa dosta kvalitetnih timova, što pokazuje i veoma buran prelazni rok, ali jasno je da imamo uvijek najveće ambicije”, kazala je Živković.

Najčitanije