fbpx
NaslovnicaMina SportPotvrđeno povjerenje Rukometznom savezu

Potvrđeno povjerenje Rukometznom savezu

Podgorica, (MINA) – Evropska rukometna federacija još jednom je potvrdila da ima povjerenje u organizacione sposobnosti Rukometnog saveza, a nakon sveobuhvatnih priprema očekivanja organizatora su da će i ovog puta zadatku odgovoriti na najbolji način, kazao je predsjednik Petar Kapisoda.

On je povodom početka Evropskog prvenstva kazao da će Podgorica i Crna Gora u narednih deset dana biti centar evropskog rukometa za najbolje igračice u uzrastu do 17 godina.

“Vjerujem da ćemo uspješno odgovoriti svih zahtjevima organizacije tako značajnog međunarodnog događaja, da ćemo svi akteri ostati zdravi, što je najveći izazov u vremenu pandemije virusa COVID-19 sa kojom se suočava čitava planeta”, kazao je Kapisoda.

On je uvjeren da će delegacije svih 16 reprezentacija, iz Podgorice, ponijeti lijepe utiske.

“To će za nas biti najveće priznanje i potvrda da smo uspjeli u onome što je bio naš glavni zadatak”, rekao je Kapisoda.

Član Izvršnog odbora Evropske rukometne federacije (EHF) Božidar Đurković kazao je da povjerenje Crnoj Gori nije slučajno.

“Vrlo dobro znamo da su Podgorica i Crna Gora iznjedrili mnogo igrača i da rukomet ima ozbiljan ugled, rejting i tradiciju. Veoma smo zadovoljni uslovima koje nam je pružio Rukometni savez i na tehničkom sastanku, predstavnici svih 16 reprezentacija su istakli da su uslovi odlični“, kazao je Đurković, koji je i predsjednik Takmičarske komisije.

Gradonačelnik Ivan Vuković kazao je da je ponosan na činjenicu što će Podgorica drugi put ove godine domaćin međunarodnog rukometnog događaja.

“Nemam dilemu da će svi učesnici i svi koji budu boravili u Podgorici, iz našeg glavnog grada ponijeti lijepe utiske. Vjerujem da i naša selekcija može da ostvari uspjeh i izbori plasman u drugu fazu takmičenja“, kazao je Vuković.
(kraj) eml

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije