fbpx
NaslovnicaMina SportPOK: Adaptiran poligon za bacanja paraatletske reprezentacije

POK: Adaptiran poligon za bacanja paraatletske reprezentacije

Podgorica, (MINA) – Paraolimpijski komitet zahvaljujući društveno odgovornim kompanijama i pojedincima adaptirao je poligon za bacanja paraatletske reprezentacije u okviru trenažne baze Resurnog centra u Podgorici, saopšteno je iz sportske asocijacije osoba sa invaliditetom.

Navodi se da su dograđene pristupne staze za korisnike kolica, napravljen novi segment za bacanje diska sa zaštitnom mrežom i nabavljen kontejner za čuvanje redovnih bacačkih rekvizita i specijalizovane bacačke opreme sportista.

“Zahvaljujući društveno odgovornim kompanijama Zeković sa Žabljaka i Eurozox iz Danilovgrada i podršci velikog prijatelja crnogorskog paraolimpijskog pokreta, inžinjera Bobana Šćekića adaptiran je poligon za bacanja crnogorske paraatletske reprezentacije u okviru trenažne baze Resurnog centra u Podgorici”, rekao je predsjednik Paraolimpijskog komiteta, Igor Tomić.

On je naglasio da je uz ranije opremljenu teretanu u okviru sale za fizičko vaspitanje u Resursnom centru “zaokružen” trenažni sistem crnogorskih paraolimpijaca.

“Obezbijeđeni uslovi mnogo će im značiti u bastavku priprema za velika međunarodna takmičenja i izazove koji ih očekuju ove godine na Evropskom prvenstvu u Bidgošću i Olimpijskim igrama u Tokiju”, rekao je predsjednik POK.

Tomić je podsjetio da je krovna asocijacija sporta OSI prošle godine, adaptacijom fiskulturne sale nikšićke osnovne škole Olga Golović, dugoročno riješila pitanje treninga i priprema global reprezentacije.

Najčitanije