fbpx
NaslovnicaMina SportPodgorica domaćin Mediteranskog prvenstva

Podgorica domaćin Mediteranskog prvenstva

Podgorica, (MINA) – Mediteransko prvenstvo za rukometašice, rođene 2006. godine i mlađe, biće odigrano od 17. do 24. aprila u podgoričkoj dvorani Verde, saopšteno je iz Rukometnog saveza.

Navodi se da su Ugovor, kojim je Rukometnom savezu povjerena organizacija Mediteranskog prvenstva potpisali Petar Kapisoda i predsjednik Mediteranske rukometne konfederacije Zoran Radojičić.

Crna Gora će tako sedmi put biti domaćin prvenstava Mediterana – Budva i Žabljak bili su domaćini u dva navrata, dok su Tivat i Bar po jednom ugostili navedeno takmičenje.

Radojičić je podsjetio da je nakon pauze od skoro dvije godine nedavno je u Ankari održano prvo prvenstvo Mediterana u muškoj konkurenciji.

On je istakao da je velika stvar što se ponovo krenulo sa organizacijom takmičenja za mlađe kategorije.

“Konačan spisak učesnika prvenstva u Crnoj Gori biće poznat u ponedjeljak, do kada traje rok za prijavu ekipa. Vjerujem da ćemo uspjeti da organizujemo i sudijski seminar uz prisustvo lektora Svjetske rukometne federacije (IHF), a planirano je da IHF obezbijedi domaćinu oko 100 lopti. Turska je nedavno bila sjajan organizator prvenstva Mediterana za muškarce, vjerujem da će i Crna Gora biti dobar domaćin, jer Savez ima iskustvo u organizaciji međunarodnih takmičenja”, kazao je Radojičić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Podrška za unapređenje privrednog ribolova na Skadarskom jezeru

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, pozvalo je zainteresovane da se do...