fbpx
NaslovnicaMina SportFudbalOnlajn istraživanje za fudbalere TPCFL

Onlajn istraživanje za fudbalere TPCFL

Podgorica, (MINA) – Individualni trening sportiste tokom pandemije korona virusa zavisio je od lične trenažne sportske opreme i rekvizita, sopstvenog prostora adaptiranog za trening, kao i motivacije za vježbanje u aktuelnim uslovima.

To je pokazalo onlajn anketno istraživanje Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje za fudbalere Telekom Prve crnogorske lige.

Saopšteno je da je istraživanje organizovano da bi se sagledao način na koji su crnogorski vrhunski sportisti održavali sportsku formu u periodu od prekida svih takmičenja i grupnih treninga.

U anketi bili su obuhvaćeni fudbaleri starosti od 17 do 30 godina.

“Vrhunski sportisti suočili su se sa neophodnošću individualnog održavanja do tada postignute sportske forme, ali uz obavezno pridržavanje svih privremenih mjera propisanih u cilju zaštite od
širenja epidemije. Tokom tog perioda promijenili su se uobičajeni načini treniranja, kao i mjesta određena privremenim mjerama, na kojima se mogu obavljati individualni treninzi”, piše u saopštenju.

Na nikšićkom Fakultetu vjeruju da će to istraživanje dati korisne informacije o načinima na koje je moguće u aktuelnim okolnostima održavati i očuvati prethodno postignutu sportsku formu vrhunskih sportista.

“Docent doktor Dragan Krivokapić zahvalan je svim fudbalerima i njihovim klubovima koji su iskazali zavidan stepen posvećenosti u realizaciji ovog jako značajnog istraživanja u osmišljavanju naučnih zaključaka”, piše u saopštenju Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

Najčitanije