fbpx
NaslovnicaMina SportOmladinac: Prekidom sjednice izgubio karate

Omladinac: Prekidom sjednice izgubio karate

Podgorica, (MINA) – Prekidom izborne Skupštine Karate saveza najviše je izgubio karate, ocijenili su iz podgoričkog kluba Omladinac.

Oni su podsjetili da je redovnoj sjednici prisustvovalo 26 od 33 delegata i da su nakon više nego korektne diskusije sve odluke donijete jednoglasno.

“Na izbornoj sjednici koju je Vladimir Joković zakazao pola sata nakon redovne u sali je bilo prisutno 16 delegata. Činjenica je da je Joković zakazao skupštinu za koju se svojski potrudio da ne bude kvoruma, jer su delegati koji su potpali pod njegov uticaj bili ispred sale i nijesu prisustvovali sjednici”, piše u saopštzenju.

Navodi se da se na sjednici nije pojavio ni Branislav Kecojević, delegat Karate kluba Piva, koji je izvršni direktor Jokovićeve privatne firme.

“Navedeno ukazuje da je Vladimir Joković figura koja doprinosi podjelama u Karate savezu kojih nikad nije bilo. Izjava koju je medijima plasirao i priče o nejedinstvu u savezu su floskule koje iz političkih razloga želi da prenese iz politike na sport”, piše u saopštzenju.

Navodi se da je karate sport u kojem poraženi u sportskom duhu pruža ruku pobjedniku, a udarci ispod pojasa nijesu dozvoljeni.

“Joković je po našem mišljenju izgubio kredibilitet, upravo zbog pokušaja da u sport uvede udarce ispod pojasa. Kao predsjednik Skupštine bio je u obavezi da organizuje, rukovodi i sprovede sjednicu na kojoj se neće urušavati karate sport u Crnoj Gori”, piše u saopštenju.

Iz podgoričkog kluba pozivaju ga da sprovede ono što je rekao u sali.

“Tiče se podnošenja ostavke i to bi bila jedina dobra stvar koju je Joković kao predsjednik Skupštine Karate saveza uradio za karate sport u Crnoj Gori”, stoji u saopštenju.

Iz podgoričkog kluba saopšteno je da im postignuti rezultati daju za pravo da štite interese sporta, u kojem bilježe zavidna postignuća.

Oni podsjećaju da su 2013, 2016, 2017. i 2019. godine proglašeni za najuspješniji klub Podgorice, kao i da su članovi tog kluba Raković, Jelena Maksimović, Dragana Konjević, Ana Drašković, Mario Hodžić, Bojan Bošković, Nenad Dulović,Vlado Jović i Andrija Fatić.

“Raković je dobitnica nagrade za najbolju sportistkinju Crne Gore 2016, a za najbolju sportistkinju Podgorice 2013. i 2015. godine. Hodžić je bio sportista Crne Gore 2019. godine, a Bojan Bošković najbolji mladi sportista 2017, 2018. i 2019. godine. Od 2009. godine osvojili smo 40 medalje na Evropskim i Svjetskim prvenstvima. Žarko Raković je 2016., 2017. i 2019. godine proglašavan za najboljeg trenera Podgorice”, piše u saopštenju.

Navodi se da su, poslije najteže godine koju je karate sport imao usled pandemije izazvane virusom COVID 19, uložili veliki napor da se sačuvaju klubovi.

“Imali smo punu podršku predsjednika Karate saveza Crne Gore Ivana Krstajića koji je opravdao mjesto koje mu prethodne dvije godine sa pravom pripada i bez čije pomoći ne bismo mogli vratiti karate sport na velika vrata. Da odsjetimo, da je Jelena Maksimović je osvojila treće mjesto na Evropskom prevenstvu, a muški tim u borbama reprezentacije je drugo”, zaključeno je u saopštenju.

Najčitanije