fbpx
NaslovnicaCrna GoraNikšićki Fakultet za sport naredne godine dobija fiskulturnu dvoranu

Nikšićki Fakultet za sport naredne godine dobija fiskulturnu dvoranu

Podgorica, (MINA) – Izgradnjom fiskulturne dvorane
u Nikšiću ispuniće se san svih generacija studenata, od početka rada studijskog programa fizičke kulture, 1956. godine do danas, kazao je dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, Stevo Popović.

On je podsjetio da je Vlada Crne Gore na posljednjoj sjednici, 6. avgusta, uvrstila u listu prioriteta u kapitalnom budžetu izgradnju fiskulturne dvorane Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, navodeći da će se prioritetno finansirati u 2021. godini.

“Posebnu zahvalnost, u ime Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, upućujem Vladi Crne Gore i premijeru Dušku Markoviću, koji su prepoznali potrebu mnogih generacija nikšićkih studenata, imajući u vidu da u gradu pod Trebjesom egzistiraju tri fakulteta”, kazao je Popović.

Foto: FZSIFV

Prema njegovim riječima, studenti i profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje saglasni su da će dvorana, osim studenatima, koristiti i sportistima Nikšića i Crne Gore.

“Izgradnjom dugo očekivanog objekta, konačno biti zaokružen infrastrukturni projekat koji je započet 2008. godine preseljenjem u novi savremeni objekat tog fakulteta, koji postiže izvanredne rezultate i na nacionalnom i na međunarodnom planu”, kazao je Popović.

On je istakao da će san svih generacija nikšićkih studenata ostvariti u 2021. godini, kada Fakultet za sport i fizičko vaspitanje proslavlja 65. godina uspješnog rada.

“Podsjetimo već je urađen glavni izvodjački projekat, a dvorana će se zidati uz zgradu ovog fakulteta”, kazao je Popović.

Najčitanije