fbpx
NaslovnicaMina SportMrvaljević: Savez podržava klubove

Mrvaljević: Savez podržava klubove

Podgorica, (MINA) – Judo savez Crne Gore želi da i u teškom i kompleksnom vremenu pokaže odgovornost i podrži svoje klubove, kako bi u što većoj mjeri održali masovnost i kvalitet crnogorskog džudo sporta, kazao je sportski direktor Srđan Mrvaljević.

On je naglasio da je ta asocijacija, uprkos i više nego skromnom budžetu ove godine, izdvojila rekordne 33 stipendije za svoje sportiste.

“Svi džudo klubovi oslobođeni su godišnje članarine u iznosu od 200 EUR i taksi za licenciranje trenera (100) i sudija (50). Savez je od početka godine uplatio finansijska sredstva svim klubovima za sufinansiranje troškova međunarodnih turnira svojih takmičara, koja će zbog teške situacije biti preusmjerena kao direktna podrška klubovima za njihove potrebe saniranja posljedica izazvanih koronavirusom”, kazao je Mrvaljević.

Foto: MINA

Srebrni sa Svjetskog prvenstva u Parizu kazao je da će Judo savez, prateći preporuke Ministarstva sporta i mladih, u okviru svojih mogućnosti  izdvojiti dodatna finansijska sredstva kako bi pojačao već postojeću finansijsku podršku svojim klubovima.

“Što se takmičarskog plana i programa tiče za sada je većina međunarodnih takmičenja  pomjerena za period poslije semptembra. Iz tog razloga u narednim danima pripremićemo novi kalendar priprema i takmičenja i prilagoditi ga novonastaloj situaciji. Situacija je veoma teška i neizvjesna, ali vjerujem da crnogorski džudisti mogu napraviti iznenađenje i ostvariti jak sportski rezultat do kraja godine”, kazao je Mrvaljević.

On je istakao da je Judo savez spreman da se bori i da skroman doprinos u pobjedi nad virusom koji je blokirao svijet.

“Siguran sam da ćemo se uz pomoć programa Ministarstva sporta i mladih o subvenciji članarina, setom mjera  koje je predložio Crnogorski olimpijski komitet i podrškom svjetske i evropske džudo federacije brzo prevazići krizu i nastaviti normalno funkcionisanje na radost čitave crnogorske džudo porodice”, kazao je Mrvaljević.

Foto: MINA

On je istakao da je ponosan što je Crna Gora sjajno prošla u globalnoj i opasnoj zdravstvenoj krizi.

“Pravovremeno i ozbiljno reagovanje države, ali i gvozdena disciplina velikog broja građana sačuvala je mnoge živote i dala neuporedivo bolje rezultate sa mnogo manje zdravstvenih posljedica od velikog broja najrazvijenijih zemalja svijeta na šta svi zajedno moramo biti ponosni”, rekao je Mrvaljević.

On je ime saveza odao duboko poštovanje i zahvalnost medicinskom osoblju, policiji i vojsci, ali i svim službama i ljudima koji su za vrijeme  krize i karantina morali da budu odvojeni od svojih porodica i brinu o svima rizikujući svoje zdravlje.

Najčitanije

USSCG: Saopštenje MPNI zabrinjavajuće i za osudu

Podgorica, (MINA) – Saopštenje Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) da je granski štrajk...