fbpx
NaslovnicaMina SportMrvaljević: Crnogorski džudisti na turnirima u Tbilisiju i Antaliji

Mrvaljević: Crnogorski džudisti na turnirima u Tbilisiju i Antaliji

Podgorica, (MINA) – Crnogorski džudisti nastupiće na Grend slem turnirima u Tbilisiju i Antaliji, koji su ujedno kvalifikacioni za Olimpijske igre u Tokiju, saopšteno je iz Judo saveza.

Turnir u Tbilisiju biće održan od 26. do 28. marta, a u Antalija od 1. do 3. aprila.

U Tbilisiju crnogorski džudo predstavljaće Marko Gušić do 73, Nikola Gušić i Nikola Gardašević do 81, Anto Dubreta preko 100 i Jovana Peković do 78 kilograma.

U Antaliji nastupiće Jusuf Nurković do 66, Nebojša Gardašević do 81, Novo Raičević do 90, Danilo Pantić do 100 i Jovana Peković do 78 kilograma.

Sportski direktor Srđan Mrvaljević kazao je da su svjesni činjenice da, zbog cjelokupne zdravstvene situacije i sprovođenja mjera, crnogorski takmičari nijesu bili u mogućnosti da sprovedu pun obim i intezitet priprema i da njihova trenutna forma nije na najvišem nivou.

“Svaka pobjeda bila bi velika, a plasman do sedmog mjesta bi u ovim okolnostima za mene, kao sportskog direktora, bio zadovoljavajući i ohrabrujući za nastavak kvalifikacija i Evropsko prvenstvo koje nas očekuje polovinom aprila u Lisabonu”, kazao je Mrvaljević.

Prema njegovim riječima, pojedini takmičari su ostali u istim težinskim kategorijama, dok je većina prešla u kategoriju više.

“Predstojeća dva takmičenja biće odličan filter i pokazaće gdje se naši takmičari nalaze u ovom trenutku u odnosu na svijetsku džudo elitu”, rekao je Mrvaljević.

On je naglasio da je Judo savez, kvalitetnom saradnjom sa Upravom za sport i Crnogorskim olimpijskim komitetom uspio da obezbijedi sredstva za funkcionisanje Saveza i učešće na olimpijskim kvalifikacionim turnirima.

“Savez je uspio da nabavi strunjače i opremu za održavanje nacionalnih turnira po najvišim evropskim standardima, što predstavlja rješenje dugogodišnjeg problema koji je naš sport imao i daje jedan novi kvalitet čitavoj organizaciji”, rekao je Mrvaljević.

On je podsjetio da je Judo savez prošle godine imao rekordanih, 33 stipendista i po prvi put odvojio sredstva za finansijsku pomoć klubovima u vrujednosti od 15 hiljada EUR.

“Judo savez Crne Gore u saradnji sa državnim i međunarodnim sportskim institucijama, kao i svojim partnerima, nastaviće da razvija džudo sport na teritoriji Crne Gore sa posebnim fokusom na podršku takmičarima i klubovima kao što je to činio i prethodne dvije godine”, zaključio je Mrvaljević.

Najčitanije