fbpx
NaslovnicaMina SportMilenkoski: Primarni cilj plasman na EP

Milenkoski: Primarni cilj plasman na EP

Podgorica, (MINA) – Primarni cilj muške odbojkaške reprezentacije Crne Gore je da kroz kvalifikacije izbori plasman na Evropsko prvenstvo (EP), kazao je novbi selektor Joško Milenkoski.

On je podsjetio da bi to bio treći uzastopni plasman crnogorske reprezentacije na Evropsko prvenstvo (EP), navodeći da to često ne uspijeva ni bolje rangiranim reprezentacijama.

“Istovremeno i velika šansa da se potvrdi nesporni kvalitet igrača, a kao krajnji domet u budućnosti da ne bude samo plasman na Evropsko prvenstvo nego i igrati značajnu ulogu na njemu”, kazao je Milenkoski u intervjuu zvaničnom sajtu Odbojkaškog saveza.

On je naglasio da sadašnji potencijal reprezentacije garantuje postizanje boljih rezultata.

“Većinom, reprezentativci Crne Gore igraju u renomiranim evropskim klubovima, imaju vrhunski trenažni proces i utakmice najvišeg nivoa, što istovremeno znači da imaju sasvim solidnu internacionalnu karijeru, a to je jedan od glavnih preduslova da se izgradi jedna kvalitetna i konkurentna selekcija koja bi postizala vrhunske rezultate. Kvalitet reprezentacije ne treba da ostavi nikakvu sumnju u kompletan uspjeh predstojećih kvalifikacija”, rekao je Milenkoski.

On je istakao da je velika čast biti selektor državne reprezentacije.

“Istovremeno i velika obaveza koju selektor nosi sa sobom. Obaveza je velika zato što nije svejedno kakvi će biti utisci i ocjene kad se sumiraju rezultati na kraju kvalifikacija. Isto tako i odgovornost je velika. Odgovornost prema onima koji su ti iskazali povjerenje i koji su te izabrali da budeš na čelu i da vodiš selekciju koja ima velike ambicije. Odgovornost prema rezultatima koji treba da budu na najvišem nivou”, rekao je crnogorski selektor.

Prema njegovim riječima, istovremeno je i veliko zadovoljstvo biti selektor reprezentacije koja se bori da treći put uzastopno igra na Evropskom prvenstvu.

Milenkoski je najavio da su u fazi priprema za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo planirana su i neka kontrolna okupljanja u više faza.

“Prije svega okupljanja igrača koji nastupaju u domaćem prvenstvu, pretežno mladih igrača, potencijalnih kandidata za sastav reprezentacije. Sve to u dogovoru sa Odbojkaškim savezom i od uslova koje bismo imali, prije svega finansijskih, ali i organizacionih. Same pripreme će biti specifične zato što dio igrača će biti bez aktivnosti duži period, uzimajući u obzir rani završetak nekih od evropskih liga gdje nastupaju naši internacionalci”, rekao je Milenkoski.

Prema njegovim riječima, potencijal reprezentacije Crne Gore nikad nije bio pod znakom pitanja.

“Predispozicije igrača, prije svega fizičke, njihova tehničko-taktička priprema, uvijek su bile na zavidnom nivou. To se odnosi osobito na igrače koji nastupaju u inostranstvu. Za razliku od njih, jasno je da su igrači koji igraju u domaćem prvenstvu hendikepirani nedostatkom kvaliteta lige, slabih utakmica, a to povlači za sobom i slabiju motivaciju u trenažnom procesu kao i cjelokupan njihov razvoj”, rekao je Milenkoski.

On smatra da akcenat treba staviti na rad sa domaćim igračima, koordinaciju sa njihovim klupskim trenerima, sa kojima treba odraditi jedinstveni plan i program za rad sa mladim talentovanim igračima i budućim reprezentativcima.

“Najvažnije je da postoji veliki potencijal, prije svega u psihofizičkim predispozicijama koji treba iskoristiti i pretočiti u vrhunski rezultat”, zaključio je Milenkoski.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije